Cum sa...

#curatenie generala #ghid cumparaturi #produse curatat

Mic ghid pentru curatenia generala rapida

Primavara isi face tot mai simtita prezenta pe zi ce trece, asa ca daca nu te-ai ocupat inca de curatenia generala, acum este momentul. In general, graba sau neatentia te poate impiedica sa-ti cureti casa temeinic. Atunci vine momentul in care curatenia generala salveaza situatia daca te dedici acestui task foarte important, mai ales in perioada pandemiei de coronavirus. Iata cateva sfaturi pentru a face treaba buna cat mai repede:

Adopta o noua strategie

Daca pana acum obisnuiai sa faci curatenie in fiecare incapere in parte, trebuie sa renunti la aceasta abordare. Nu doar ca vei pierde mai mult timp, dar atentia ta se va concentra prea mult pe o anumita zona. Metoda ideala pe care o recomanda mai multi specialisti este completarea unui task rand pe rand. De exemplu, poti incepe cu stersul suprafetelor in toata casa, sa continui cu aspiratorul si asa mai departe. In acest fel vei putea sa faci si mai multa miscare, lucru ideal in perioada pe care o petreci mai mult acasa. Asigura-te ca ai la indemana produse de curatenie specifice fiecarei nevoi si fiecarei suprafete in parte, pentru a nu dauna finisajele. Chiar daca zilele acestea se pune accent pe dezinfectare, evita sa cureti parchetul cu produse pe baza de clor.

Tine cont de directie

Chiar daca poate parea ciudat, directia pe care o alegi atunci cand faci curatenie influenteaza gradul de productivitate. Pentru a evita ca praful din partea de sus a camerei sa se aseze pe mobilierul proaspat curatat de jos, incepe de sus in jos si continua de la stanga la dreapta. In acest fel vei putea termina totul mai repede decat daca te-ai muta dintr-un colt in altul al camerei. Daca actionezi in functie de stratul de praf sau de murdarie pe care il observi pe parcurs, s-ar putea sa realizezi ca iti faci munca mai grea.

Concentreaza-te pe baie

La baie vei avea nevoie de mai multa rabdare si atentie. Este recomandat sa folosesti produse de tip spray care pot fi lasate sa actioneze inainte de a sterge suprafetele. In acest fel poti sa le aplici in zone precum cada sau dus, chiuveta, toaleta si sa lasi substanta sa actioneze in timp ce continui treaba. Urmele de calcar pot fi curatate eficient cu o carpa imbibata in otet pe care o infasori in jurul bateriei de baie sau bucatarie. Periile si alte materiale tari pot zgaria suprafetele, asa ca este recomandat sa actionezi delicat in aceste zone.

Aspira mereu inainte de a da cu mopul

Una dintre principalele greseli pe care le faci atunci cand te grabesti este sa dai cu mopul pe suprafetele pline de praf si alte particule. Acestea se vor imbiba cu substanta folosita pentru curatarea suprafetelor si va fi mult mai greu sa indepartezi murdaria. Asigura-te ca dai cu aspiratorul peste tot si abia apoi te apuci de dat cu mopul dintr-un colt al camerei spre usa.

Foloseste ajutoare

Arma secreta in zilele de curatenie este ajutorul. Chiar daca esti obisnuita sa faci curatenie singura si ai un ritm al tau sau o strategie, ajutoarele iti vor fi de folos pentru a nu lasa treaba si pe a doua zi. Fie ca este vorba de parinti, partener sau copii, orice ajutor este binevenit. Cei mici au ocazia sa invete mai multe despre responsabilitate si curatenie, iar cei in varsta pot veni cu sfaturi pretioase care te vor ajuta sa economisesti timp.

Curatenia spune multe despre un spatiu, iar felul in care alegi sa te ocupi de aceasta trebuie sa fie cat mai eficient. Primavara, majoritatea gospodinelor opteaza pentru o curatenie generala care marcheaza un nou inceput proaspat si optimist. Fiindca vremurile pe care le traim au nevoie de o nota de energie pozitiva, nu te multumi cu o casa dezordonata sau un proces de facut curat greoi. Apuca-te chiar azi de treaba si fa casa sa straluceasca din cateva miscari.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului