Cum sa...

#curatare podea lemn #podea lemn #lemn

Cum sa cureti corect podelele din lemn

Podelele de lemn nu sunt foarte simplu de intretinut, suprafetele fiind destul de sensibile la diversi factori care le pot distruge. Iata cateva sfaturi utile care te ajuta sa cureti corect podelele de lemn si sa le mentii in cea mai buna stare cat mai multi ani.

Aspira podeaua saptamanal

Chiar si cele mai mici particule de praf ajung sa patrunda in podelele de lemn, distrungandu-le in timp. Una dintre cele mai bune metode prin care poti sa cureti podelele de lemn este sa le aspiri bine. Cand dai cu aspiratorul, foloseste o perie, deoarece este cea mai sigura varianta pentru a nu zgaria pardoseala.

Spray-ul de par si solutiile de lustruire pot distruge podeaua

Podelele de lemn capata o culoare mai inchisa, in cazul in care sunt atinse de spray pentru par sau chiar de solutia de lustruire a podelei. Sterge repede orice pata cu o carpa uscata. Pentru a curata in profunzime, poti sa folosesti o solutie pentru spalat geamuri care nu contine amoniac.

Protejeaza podeaua din lemn de apa

Apa distruge atat suprafata podelei de lemn, dar ajunge sa patrunda si in stratul de lemn pe care il va pata. Atunci cand sunt sanse mari sa ploua, este recomandat sa inchizi toate geamurile pentru ca apa sa nu patrunda in casa. Sub ghivecele de flori din casa, pe care le tii pe podea, pune tavi si farfurii pentru a proteja lemnul pardoselei.

Indeparteaza murdaria cu o solutie fara ceara

Sterge imediat orice pata si murdarie, apoi foloseste o solutie de curatare a podelei fara ceara pentru a curata murdaria. Orice urma de murdarie, oricat de mica, va distruge podeaua de lemn, de aceea este foarte important sa cureti petele de pe podea foarte repede dupa ce au aparut.

Folosete un covor mai mare la intrare

Ideal este ca atunci cand intri in casa sa iti lasi incaltarile la usa. In acest fel, murdaria, praful, apa, noroiul de pe incaltari nu patrund in casa. Pentru ca nu toata lumea are acest obicei, o solutie este sa pui un covor ceva mai mare la usa de la intrare, care este in acelasi timp usor de aspirat si de intretinut. Cu cat covorul este mai mare, cu atat cei care intra incaltati isi vor curata mai bine pantofii, pana ajung in camera, chiar daca nu se opresc special sa se stearga de mizeria de pe talpi.

Protejeaza zonele cu trafic cu ajutorul covoarelor

Atunci cand treci printr-o anumita zona din casa de mai multe ori pe zi, in mod sigur aspectul podelei va avea de suferit. Cea mai simpla metoda prin care poti evita uzura anumitor portiuni ale podelei este sa folosesti covoare. Nu sunt recomandate covoarele din cauciuc pentru ca acestea atrag umezeala si pot pata sau distruge podeaua.

Foloseste protectii adezive pentru picioarele mobilierului

Chiar daca nu iti rearanjezi mobila foarte des, atunci cand este folosita constant, picioarele pieselor de mobilier pot zgaria podeaua de lemn. Foloseste protectii adezive pentru toate picioarele mobilierului pentru a face podelele de lemn sa arate ca noi. In plus, cu ajutorul acestor protectii, mobila va fi mai usor de mutat.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea