Cum sa...

#dovleac halloween #decoratiuni hand made #decoratiuni halloween

Decoratiuni de Halloween pe care poti sa le faci cu copiii acasa

Copiilor le place Halloweenul, chiar daca multi dintre adulti il blameaza, considerandu-l doar o alta sarbatoare importata. La urma urmei, ce e rau in a sustine un plus de distractie in randul celor mici?

Decoratiunile hand-made nu sunt doar apanajul orelor de lucru manual de la gradinita sau de la scoala. Poti petrece cateva ore excelente in weekend alaturi de copiii tai creand masti sau decoratiuni cu care sa ornezi mai apoi o camera sau chiar terasa casei.

Iti venim in ajutor cu cateva idei de decoratiuni specifice acestei sarbatori cu ajutorul carora sa poti crea impreuna cu copiii o atmosfera de petrecere in casa voastra:

Dovleac ornat

 

E cea mai cunoscuta piesa de decor atunci cand vine vorba despre Halloween. Are farmecul sau, fiindca lasa loc imaginatiei fiecaruia sa se desfasoare in voie. Daca ai copii mici, atunci cel mai probabil vei evita sa folosesti obiecte ascutite pentru sculptarea dovleacului. In acest caz, niste markere cu vopsea sunt tot ceea ce ai nevoie. Puteti desena chipuri amuzante, fete zambitoare sau chiar infricosatoare. Lucrand impreuna cu copiii vor intelege ca nu au niciun motiv sa se teama.

Cu copiii mai mari se pot sculpta dovlecii. Ai nevoie de o lingura, un kit pentru sculptura, un pix, o mandarina si o lumanare cu baterie.

Palarii de vrajitoare

 

Copiilor le plac palariile de vrajitoare. Pot fi agatate in coltul usii de la intrare sau in living. Le poti confectiona din carton. Va trebui sa creezi un con din carton dur, pe care apoi sa il imbraci in hartie creponata sau folosind pungi de plastic negre.

Fantome

 

Mai mult decat orice, copiii se amuza de fantome. Culmea e ca ei nu se sperie de ele, ci din contra, li se par extrem de amuzante si se bucura atunci cand parintii mimeaza faptul ca se tem de aparitia lor. Dincolo de costumele de fantome, pe care le-am facut cu totii in copilarie din cearceafuri albe vechi, poti face cu cel mic o ghirlanda luminoasa. Foloseste pentru asta un sir de beculete pentru brad si agata de luminite “fantome” din tifon. Deseneaza-le ochi si gura cu ajutorul unui marker negru.

Decoratiuni cu lilieci

 

Liliecii pe la colturile incaperilor au, culmea, farmecul lor in acest context. Pentru ca nu exista casa bantuita fara lilieci! O idee rapida si simpla: foloseste bucati de panglica din satin negru cu care fa mici fundite. Deseneaza-le ochii pe nod.

Foto: Pixabay

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea