Cum sa...

#cuptor cu microunde #curatenie bucatarie #curatenie rapida #bureti bucatarie

Cum sa cureti bucataria in 20 minute: planul de actiune in 7 pasi!

Curatenia din bucatarie nu trebuie sa fie o sarcina istovitoare, care sa iti dea fiori reci pe spate. In doar 20 de minute, cu planul de actiune bine stabilit si ustensilele perfecte, vei reusi sa obtii acelasi rezultat al trudei obisnuite de ore intregi. Pe locuri, fii gata, curatenie!
 

 

Ustensile necesare:

 

  • o cana bicarbonat de sodiu;
  • o carpa moale;
  • un burete;
  • 5 felii de lamaie;
  • bol pentru cuptorul cu microunde;
  • o soseta veche;
  • banda adeziva;
  • o matura;
  • o cana de otet.


Minutele 1-5: Curata chiuveta!

Umezeste intreaga suprafata a chiuvetei cu apa calda. Imprastie bicarbonat de sodiu si freaca bine cu carpa sau buretele, pana se formeaza o pasta. Clateste cu apa rece din abundenta.

Minutele 5-7: Scapa de dezordine!

Observa cu atentie care sunt recipientele lasate la intamplare pe masa sau pe mobila si pune-le la locul lor. Arunca servetelele, pliantele, revistele si pungile care zac inutil in bucatarie. In doua minute, ar trebui sa inchei cu brio debarasarea.

Minutele 8-10: Curata cuptorul cu microunde!

Toarna o cana de apa si adauga feliile de lamaie in bolul cuptorului cu microunde. Porneste-l si lasa-l in functiune timp de un minut. La final, sterge-i peretii interiori cu buretele umed.

Minutele 10-13: Igienizeaza spatiile inguste!

In bucatarie, cea mai mare problema este acumularea de grasime si alte reziduuri in spatiile inguste (sub frigider, intre aragaz si perete, in spatele mobilierului etc.). Prin urmare, ai nevoie de o arma secreta: pune soseta veche la capatul superior al cozii maturii, fixeaz-o bine cu banda adeziva, umezeste-o putin intr-o solutie din apa si bicarbonat si curata toate zonele "ascunse".

Minutele 13-15: Igienizeaza buretii de bucatarie!

A sosit momentul ca elimini bacteriile de pe suprafata buretilor de bucatarie cu ajutorul cuptorului cu microunde proaspat curat. Umezeste buretii si pune-i in cuptor timp de doua minute.

Minutele 15-16: Dezinfecteaza masina de spalat vase

Toarna otetul in partea de jos a masinii de spalat vase (golita in prealabil) si programeaza un ciclu complet de spalare, la cea mai ridicata temperatura.

Minutele 17-20: Fa suprafetele sa straluceasca

La final, preparata o solutie din apa si bicarbonat si inmoaie buretele in aceasta. Curata aragazul, blatul, masa si toate celelalte suprafete murdare sau prafuite, apoi lustruieste-le cu carpa moale. In doar 20 minute, cu ajutorul acestui plan contracronometru, bucataria va fi impecabila!

Sursa foto: kitchencleaningequipment.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului