Cum sa...

# podele curate # podele lucioase # ingrijire podele #podele

Cum sa ai podele lucioase si curate cu ajutorul unei solutii preparate in casa

Multe din solutiile de curatare pentru lemn din comert nu sunt eficiente, putand lasa urme. Unele dintre acestea pot fi abrazive, in timp ce altele contin ceara care, dupa utilizari repetate, acopera podeaua in exces. In plus, solutiile din comert pot fi daunatoare pentru mediu si destul de scumpe.

In cazul in care vrei ca podelele tale din lemn stratificat sa straluceasca de curatenie si, totodata, sa utilizezi produse non-toxice si accesibile, iti poti pregati chiar tu, acasa, solutia ideala pentru curatat podelele. Aceasta contine numai ingrediente naturale si lasa pardoseala din lemn curata si lucioasa.

Materialele necesare pentru solutia de curatat pardoseli de lemn

Pentru a-ti pregati solutia, ai nevoie de suc de lamaie 60 grame, ulei de masline 90 grame, 2 litri apa calda si o galeata.

Modul de preparare a solutiei de curatare

Asigura-te ca galeata utilizata este curata si suficient de mare pentru a incape toata cantitatea necesara pentru curatarea tuturor podelelor. In cazul in care ai de curatat o suprafata mai mare, poti ajusta cantitatile necesare pentru a obtine mai multa solutie. Cantitatea de solutie pentru podele de lemn pe care o prepari depinmde de dimensiunea podelelor.

Urmeaza sa amesteci ingredientele. Sucul de lamaie are rol degresant, iar in combinatie cu apa calda curata impecabil podelele de lemn. Uleiul de masline contribuie la pastrarea luciului natural al lemnului. Combinatia dintre lamaie, ulei de masline si apa calda este ideala pentru pardoseala din lemn, oferindu-i tot ce este necesar pentru curatare, dar si pentru intretinere.

Utilizarea solutiei de curatare pentru podele

Ca in cazul oricarui produs nou, este bine sa il testezi pe o suprafata mai mica. Astfel te asiguri ca rezultatul este cel dorit, ca produsul este eficient si ca nu pateaza podeaua de lemn.

Daca totul a decurs bine, poti trece la aplicarea solutiei de curatare pe podea. Cu un mop usor umezit, aplica uniform solutia pe podeaua de lemn, avand grija sa nu lasi cantitati mari de apa pe podea.

Partea frumoasa a utilizarii acestei solutii este ca nu necesita clatire. O vei lasa sa se usuce, avand grija la posibilele alunecari. Podeaua ar putea fi putin mai alunecoasa imediat dupa aplicarea solutiei de curatare, datorita uleiului de masline.

Solutie alternativa de curatare a podelelor de lemn

O alta solutie de curatare ar fi aceea pe baza de otet si apa fierbinte. Din cauza faptului ca otetul este acid, raportul dintre otet si apa trebuie sa fie cel corect pentru a nu deteriora suprafata pardoselii. Aceasta metoda se va folosi cel mult o data pe luna, atunci cand podelele au nevoie de un plus de curatenie.

Reteta estre simpla si include otet alb distilat 60 grame, jumatate de litru de apa calda si una, doua picaturi de ulei esential cum ar fi cel de lamaie sau de portocale. Amesteca toate ingredientele intr-o galeata si, folosind o carpa umezita, freaca podelele, avand grija sa nu lasi surplus de apa pe acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare