Cum sa...

# canapea veche #ingrijire canapea #canapea

Cum sa dai viata noua unei canapele vechi

Inainte de a arunca o canapea uzata, ia in considerare cateva metode de reconditionare accesibile, care pot aduce un plus de confort, culoare si stil spatiului tau. Indiferent daca este patata, sau, pur si simplu, s-a demodat, intotdeauna exista o modalitate accesibila de reconditionare si schimbare a unei canapele vechi.

Curata tapiteria

Uneori, putina atentie acordata tapiteriei canapelei, este tot ce e necesar pentru a-i schimba complet aspectul. Poti apela la servicii specializate de curatare cu aburi si igienizare a tapiteriei murdare, sau poti incerca sa rezolvi chiar tu problema cu solutii de curatare din comert sau cu solutii pregatite chiar de tine cu ingrediente naturale.

Reconditioneaza pernele canapelei

Daca pernele s-au deformat, le poti reconditiona completandu-le umplutura cu fibre speciale. Desfa husa pernelor si scoate straturile de umplutura din fata. Folosind o rigla infasurata intr-un prosop, incearca sa uniformizezi umplutura, completand golurile formate.

Sterge cadrul de lemn al canapelei

Freaca picioarele si alte elemente din lemn ale canapelei cu solutii de curatare pentru lemn. In comert exista solutii care pot face ca elementele din lemn ale canapelei sa isi recapete stralucirea si frumusetea initiala.

Schimba picioarele canapelei

Acest lucru poate imbunatati considerabil aspectul canapelei. Poti alege dintr-o multime de stiluri si modele, dar nu uita sa tii cont de forma si designul canapelei, pentru a pastra armonia. Majoritatea canapelelor moderne arata cel mai bine cand sunt asezata direct pe pamant. De asemenea, poti lua in considerare inlocuirea picioarelor cu stive de carti. O alta idee ar putea fi vopsirea picioarelor vechi cu vopsea care nu necesita slefuire sau lacuire.

Adauga cateva perne pe canapea

Pernele decorative au fost intotdeuna o solutie accesibila si rapida pentru a imbunatati designul si aspectul unei camere, dar si a unei canapele. Cu cateva perne noi, inteligent alese, poti schimba instant canapeaua ta veche. O alta idee ar fi sa comanzi huse personalizate pentru pernele canapelei, apeland la serviciile unui tapiter.

Foloseste o husa de canapele

Refacerea unei canapele poate fi uneori la fel de scumpa ca si cumpararea unei canapele noi. Insa, o husa noua, inteligent aleasa, poate fi solutia cea mai rapida si mai accesibila. Aceasta, pe langa faptul ca protejeaza canapeaua de mizerie si uzura, se poate scoate si spala oricand. Poti lua in considerare o husa personalizata dintr-un material de calitate superioara, sau poti cumpara una din comert.

Vopseste canapeaua

Canapelele din piele isi vor recapata frumusetea daca sunt vopsite. Aceasta copsea este foarte durabila si se poate aplica usor. Se curata bine suprafata canapelei si apoi se aplica cu o pensula moale cel putin trei straturi uniforme de vopsea acrilica pentru piele. Dupa fiecare strat, se va lasa sa se usuce cel putin 45 de minute, inainte de a aplica urmatorul strat.

Daca ai o canapea tapitata cu tesatura, poti lau in considerare vopsirea ei intr-o culoare accent. Acopera detaliile din lemn cu banda speciala si vopseste tesatura cu o pensula. La final, indeparteaza aceste benzi si foloseste uscatorul de par pentru a usca mai repede tesatura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului