Cum sa...

#factura energie # factura energie electrica #energie electrica

Cum poti reduce factura la energie electrica in 5 pasi simpli. E mai simplu decat credeai

Preturile la energie electrica au crescut ingrijorator si tot mai mult romani incearca sa gaseasca solutii pentru a face economii, astfel incat sa nu se treazeasca cu facturi uriase la curent sau gaze. Jurnalistul Calin Cocis, de la Realitatea Plus, a dezvaluit cateva metode prin care romanii pot avea facturi mai mici la energia electrica. Sfaturile sunt unele usor de pus in practica si sigur vor avea rezultate.

 

"Vorbim de masuri pe cat de simple, pe atat de eficiente, cel putin asta spun specialistii. Pentru a nu inchide curentul de tot sunt cateva masuri care ar trebui sa ne ajute. Ne Gandim la masuri complicate, dare ele de obicei sunt la indemana oricui.

Am selectat cinci dintre acestea. Prima este legata de incarcatoare. Fie ca vorbim de incarcatorul de la laptop, de la telefon, de la casti, raman acolo si continua sa consume. Oamenii au falsa senzatie ca daca nu este conectat si aparatul la incarcator, acel incarcator nu consuma curent. In realitate specialistii ne spun altceva. Iata ca desi nu consuma la fel de mult, consuma si in final se aduna la factura. Cea de-a doua masura este legata de becuri. Specialistii ne recomanda sa incercam sa investim in becuri economice in detrimentul celor clasice, chiar daca la inceput vom avea o mica investitie de facut.

Citirea contorului in fiecare luna

O alta masura extrem de importanta este legata de consum, din perspectiva contoarelor care e bine sa fie citite in fiecare luna pentru ca de foarte multe ori omitem acest lucru si ne vin facturi estimate si ajungem la sume mult mai mari care ne dau bugetul peste cap. Cea de-a patra masura este legata de centrala. Aceasta trebuie sa functioneze corect, sa nu exista pierderi, deci trebuie verificata doar de specialisti, la timp. De asemenea, aici putem sa incadram si alte aparate cum ar fi aerul conditionat sau filtrul de cafea. A cincea masura se refera la repartitoare. In cazul lor ne spun specialistii ca este foarte important ca acestea sa fie inchise. De exemplu, cand nu suntem acasa pentru a nu incalzi un spatiu care nu se afla nimeni si pentru cei care isi permit, aici iarasi vorbim de investitie, locuinta sa fie izolata.", a explicat Calin Cocis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului