Cum sa...

# decorate sufragerie #sufragerie

Cum decorezi o sufragerie expresiva si care te reprezinta

Sufrageria este punctul central al unei locuinte, in special datorita factorului de socializare. Deoarece este prima camera cu care intra in contact oaspetii tai, dar si camera in care te bucuri de compania tuturor celor din familie, sufrageria trebuie amenajata cu suflet si dedicatie. Aceasta trebuie sa reprezinte intreaga familie si sa ofere o mostra din personalitatea celor care locuiesc in casa, dar si din decorul ales pentru restul locuintei. Iata cateva elemente esentiale care te vor ajuta sa amenajezi o sufragerie care le are pe toate:

 

Evidentiaza spiritul de familie

Sufrageria inseamna socializare, bucurie, entertainment, dar si momente de relaxare, petrecute in liniste. Unei sufragerii cu personalitate nu-i lipseste elementul principal, care inspira ideea de familie, confort si apartenenta. Poti scoate in evidenta acest aspect prin fotografii, tablouri sau albume foto. Acestea pot deveni parte din decorul principal ca mici accesorii care subliniaza o idee puternica. Astfel, sufrageria devine locul in care oaspetii identifica principalele valori ale familiei, cu ajutorul decorului.

Alege culori calde

Culorile calde sunt cele mai potrivite pentru a exprima confort si ospitalitate. Deoarece in sufragerie iti vei intampina oaspetii, acestia au nevoie de o atmosfera cat mai prietenoasa, care le inspira o stare de bine. De asemenea, familia ta se va simti mult mai confortabil in fiecare zi daca optezi pentru un decor si un stil de design in culori calde. Nu trebuie sa te rezumi la un decor rustic sau boem, ci poti incorpora doar cateva elemente inspirate din aceste stiluri. Cu ajutorul covoarelor, al mobilierului si al culorilor peretilor poti crea un joc de nuante si texturi cat mai inspirat.

Nu subestima puterea unei masute de cafea

Masuta de cafea este unul dintre elementele nelipsite din fiecare sufragerie decorata creativ, dar si functional. Aceasta nu trebuie sa aiba doar scopul bine definit de a aseza cestile de cafea sau farfuriile cu aperitive, ci poate deveni un display al albumelor tale preferate de arta, de exemplu. Cartile si albumele concepute special sub denumirea de „coffee table books” devin un accesoriu sic in orice incapere. In acest fel poti lasa la vedere ceea ce te inspira zi de zi si sa rasfoiesti aceste carti in timpul tau liber, cand te relaxezi pe canapea sau in fotoliu.

Evidentiaza ideea de spatiu

O sufragerie de dimensiuni reduse poate parea ca nu este locul potrivit pentru activitati si intalniri cu prietenii, dar poti folosi cateva trucuri care aerisesc spatiul. Opteaza pentru mobilier facut la comanda, dupa dimensiunile exacte ale spatiului, si instaleaza draperiile cat mai sus pe galerii. De asemenea, alege culori deschise, neutre sau pastelate pentru peretii camerei. Culorile care reflecta lumina naturala vor face spatiul sa para mai mare, mai primitor si cald. Iarna este recomandat sa optezi pentru elemente care contribuie la conceptul hygge: lumina calda, paturi, perne si materiale pufoase.

Sufrageria ta da tonul locuintei si ii face pe cei care trec pragul sa se simta bineveniti. Lasa-ti amprenta asupra decorului si bucura-te de un spatiu original.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea