Cum sa...

#pensula #zugravirea casei # cum sa alegi pensula # cum sa alegi trafaletele

Trebuie sa zugravesti sau sa vopsesti? Cum sa alegi ustensilele potrivite

Vrei sa intampini primavara cu un decor nou? Zugravirea peretilor este cea mai la indemana optiune pentru a schimba rapid look-ul caminului tau! Pentru a realiza insa cu succes aceasta operatiune, trebuie sa alegi in primul rand periile adecvate. Iata care sunt acestea si cum le folosesti:

1. Trafaletii de spuma

Aceste role din spuma sunt foarte eficiente, mai ales pentru picturile in detaliu. Trafaletii nu lasa urme inestestice pe pereti. Dupa ce le folosesti, este foarte important insa sa le pui inapoi in vopsea, deoarece aceasta se usuca foarte repede pe ele si este imposibil de indepartat.

2. Pensulele cu fire sintetice

Aceste pensule sunt foarte bune pentru vopselele acrilice, pe baza de apa, ulei ori latex. Sunt mult mai ieftine decat cele cu par natural. Atunci cand cumperi periile cu fire sintetice, ai grija insa ca acestea sa fie bine lipite, deoarece, multe dintre ele, se strica in timpul utilizarii. Asigura-te, de asemenea, ca perii nu sunt foarte tari sau prea grosi, astfel incat acestia sa lase urme pe pereti.

3. Periile din poliester

Periile din poliester sunt flexibile, au atat fire moi, cat si rigide. Alegerea lor depinde de tipul de suprafata pe care vrei sa le folosesti. Aceste perii sunt perfecte pentru acoperirea uniforma cu vopsea a unor suprafete mari. Periile din poliester se utilizeaza in general pentru vopsele pe baza de ulei si latex. Pentru preveni uscarea rapida a vopselei pe acestea, este indicat sa le speli imediat dupa utilizare.

4. Trafaletii din burete

Trafaletii din burete sunt disponibili intr-o gama foarte variata de dimensiuni. Acestia sunt perfecti pentru finsaje cat mai uniforme pentru suprafetele plane. Daca peretii pe care urmeaza sa ii zugravesti sunt insa din caramida si mai prezinta denivelari, cel mai indicat ar fi sa folosesti pensulele pentru vopsirea lor.

5. Trafaletii din plus

Acest tip de trafaleti este indicat pentru suprafetele dure si grunjoase. Singurul lor inconvenient este faptul ca absorb foarte repede vopseaua, de aceea trebuie sa ii pui rapid in cutia dupa fiecare folosire. Trafaletii din plus sunt utilizati in general pentru vopseaua pe baza de apa.

Foto: metroscubicos.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea