Cum sa...

#marmura #sfaturi practice #fisuri marmura #reparare fisuri #reparare fisuri marmura

Repara rapid fisurile din marmura! Iata cateva trucuri

Blatul de marmura din bucataria ta are cateva fisuri? Nu te grabi sa chemi o persoana specializata sa ti-l repare. Daca fisurile sunt destul de mici, le poti remedia chiar tu, foarte rapid. Iata cateva sfaturi si trucuri care te pot ajuta sa iti renovezi blatul din marmura, astfel incat sa para ca nou:

1. Cum repari fisurile din marmura

Umezeste o carpa moale in acetona si curata bine suprafata de marmura pe care urmeaza sa o repari. Amesteca putin adeziv semiflexibil cu colorant pentru a obtine culoarea potrivita pentru a repara cat mai discret fisura. Amesteca solutia incet, pana cand se omogenizeaza culoarea. Cu o pensula mica, de calitate, umple fisura cu amestecul de adeziv si colorant cu mare atentie, deoarece daca adezivul ajunge pe marmura, cu greu il mai poti indeparta.

Odata ce adezivul s-a intarit, cu ajutorul unei lame elimina usor urmele. Realizeaza acest proces insa cu mare grija, deoarece marmura se zgarie foarte usor.

Dupa ce ai curatat urmele, lasa adezivul sa se usuce bine, cel putin 24 de ore.

2. Alege nuantele potrivite

Inainte de a te apuca de treaba, asigura-te ca ai gasit deja nuanta de care ai nevoie pentru a astupa micile fisuri. In cazul in care exista diferente de culoare, blatul din bucataria ta va capata un aspect inestetic, de aceea ai nevoie de o culoare cat mai apropiata de cea originala.

3. Finisajele fisurilor din marmura

Imediat ce s-a uscat perfect adezivul finiseaza suprafata reparata cu un smirghel fin pana cand aceasta se netezeste si devine neteda. Repeta acest proces pana cand fisura nu mai este deloc vizibila.

4. Cum intretii marmura

Pentru a evita fisurile si zgarieturile marmurei trebuie sa fii foarte atent/a la modul de ingrijire. Nu folosi substante abrazive, foarte dure, pentru curatarea sa. Marmura se curata cu apa calda distilata si cu o carpa moale. Alege produse de curatare cu pH neutru pentru a nu deteriora culoarea si aspectul natural al marmurei.

De asemenea, pentru a preveni zgarieturile si fisurile marmurei, cel mai indicat ar fi sa aplici peste ea cateva straturi de protectie, imediat ce a fost pusa.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea