1. Cele mai folosite modele de lumanari in aceasta perioada sunt cele in forma de ou. Iar pentru a face acest tip de lumanare, cel mai simplu ar fi sa te folosesti de coji de ou. De preferat sunt cele de la ouale de rata, pentru ca au coaja mai groasa si mai usor de manevrat. Inteapa oul proaspat in partea mai ascutita cu varful unei forfecute. Ai grija sa nu il spargi, dar asigura-te ca ai facut o gaura suficient de mare pentru a scurge continutul.
Sursa foto: pamperandcurves.blogspot.ro
2. Intoarce oul cu orificiul in jos si scurge albusul si galbenusul. Foloseste o scobitoare pentru a sparge galbenusul. In acest fel, vei reusi sa il scoti mult mai usor din coaja.
3. Toarna apa prin orificiul creat si clateste interiorul oului pentru a scapa de orice urma de albus si de galbenus. Ai grija ca jetul de apa sa nu fie prea puternic, pentru ca vei sparge coaja. In plus, manuieste cu atentie coaja de ou, pentru ca este extrem de fragila si de casanta. Lasa coaja sa se usuce natural cam 24 de ore.
4. Pune pe aragaz o craticioara in care sa topesti resturi de la lumanarile folosite. Ca sa nu se amestece culorile, e bine sa folosesti vase diferite pentru fiecare nuanta in parte.
Sursa foto: snapguide.com
5. Introdu prin orificiul din coaja de ou fitilul. Trebuie sa fie un fir de bumbac de aproximativ 5-6 centimetri. Apoi, cu o palnie mica precum cele folosite in parfumerii sau chiar in farmacii toarna ceara calda. Ai grija sa nu scapi fitilul inauntru, ci sa lasi afara cam un centimetru din firicelul de bumbac.
Sursa foto: pamperandcurves.blogspot.ro
6. Daca vrei sa obtii un aspect mai deosebit, toarna ceara in straturi de culori diferite. E important de stiut ca trebuie sa astepti aproximativ un sfert de ora dupa ce ai turnat primul strat pentru a-l putea adauga pe urmatorul.
7. Lasa ceara sa se usuce in jur de 12 ore. Apoi, curata cu grija coaja si vei obtine lumanarea dorita. Daca vrei sa ii imbogatesti aspectul, lipeste pe ea floricele uscate, apoi acopera-le cu un strat de lac transparent.
Sursa foto: jtpubs.com
Sursa foto: fatpagan.blogspot.com