Cum sa...

#arbore de ceai #ulei de arbore de ceai #sfaturi practicel #intrebuintari ulei arbore ceai #indepartare mucegai #alungare daunatori

5 utilizari surprinzatoare ale uleiului de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential, care are in special proprietati antiseptice fiind folosit adesea ca adjuvant in tratarea ranilor. Insa in afara calitatilor sale medicinale, uleiul de arbore de ceai poate fi folosit in casa ca solutie de curatat sau pentru indepartarea daunatorilor. Iata 5 intrebuintari la care nici nu te-ai fi gandit:

1. Curata periuta de dinti

Periutele de dinti stau mai tot timpul umede si sunt, asadar, un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor sau a sporilor de mucegai. Pune o picatura de ulei de arbore de ceai pe priuta ta, apoi spal-o. Ai reusit in felul acesta sa o cureti cu un dezinfectant natural.

2. Inlatura mucegaiul

Pune o picatura de ulei de arbore de ceai la o cana de apa si apoi toarna solutia intr-o sticla cu atomizor. Spreiaza solutia pe peretele pe care a inceput sa se faca mucegai si vei observa ca elimina definitiv ciuperca.

3. Tine insectele departe

Insectelor nu le place mirosul puternic al uleiului de arbore de ceai, asa ca vor evita zonele in care este folosit. Aplica 2-3 picaturi pe rama usii de la intrare sau pe pervazul ferestrei si niciun tantar nu te va mai deranja.

4. Balsam pentru rufe

Pune cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in cuva masinii de spalat. Va elimina petele de pe haine si, in plus, le va parfuma foarte delicat. Il poti folosi si in solutiile de curatat gresia sau faianta, iar in combinatie cu bicarbonatul de sodiu poti obtine o solutie abraziva cu ajutorul careia sa inlaruri piatra de pe bateria de la dus sau de la chiuveta.

5. Inlatura cariile de lemn

Freaca vechea masuta din lemn din living cu o carpa pe care ai pus cateva picaturi de ulei de arbore de ceai. Vei inlatura cariile de lemn si ii vei da o stralucire aparte. Atentie, insa! Uleiul de arbore de ceai nu trebuie ingerat, asa ca nu exagera cantitatile pe care le folosesti.

6. Contra moliilor

Pune ulei de arbore de ceai pe o pucatica de carpa, sau, si mai bine, pe dischetele pe care le folosesti de obicei pentru demachiat. Apoi pune-le intr-un saculet din bumbac pe care atarna-l in sifonier. Vei vedea ca nicio molie nu se va mai atinge de hainele tale.

Sursa foto: revitaliseyourhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea