Cum sa...

# alegere mixer #miher # mixer cu bol

Ce criterii sa iei in considerare cand alegi un mixer cu bol?

Mixerul este un electrocasnic indispensabil din bucatarie, mai ales daca petreci mult timp gatind sau esti pasionat de prepararea dulciurilor de casa, cum ar fi prajiturile sau placintele delicioase.

Dar stii si cat de greu poate fi sa urmezi reteta exact cum scrie atunci cand nu dispui de toate ustensilele de care ai nevoie sau mixerul tau nu isi face treaba asa cum ar trebui. De aceea, in acest articol te vom ajuta, prin sfaturi utile, sa achizitionezi un mixer cu bol potrivit nevoilor tale si care sa te ajute sa creezi cele mai gustoase preparate pentru tine si familia ta.

Tine cont de treptele de viteză

Fiecare preparat are nevoie de o treapta anume de viteza. De exemplu, aluatul unei prajituri terbuie sa fie malaxat la o viteza mai mica, in timp ce o crema va necesita o viteza mai rapida pentru a se omogeniza.

Asadar, pentru a sti sigur ca mixerul tau nu te va lasa balta indiferent de preparat, alege unul cu trepte de viteza multiple. Recomandarea noastra ar fi ca acesta sa aiba minim cinci.

Fii atent la puterea mixerului

Un alt aspect important este puterea mixerului, deoarece acesta trebuie sa se comporte excelent indiferent de ingredientele sau cantitatile pe care le amesteca. Un mixer profesional va malaxa ingredientele fara sa se incinga si fara sa faca prea mult zgomot.

Prin urmare, daca nu vrei sa ai problema albusurilor de ou care nu s-au batut cum trebuie sau sa gasesti cocoloase in aluat chiar daca ai urmat reteta indeaproape, ar fi bine sa alegi un mixer cu bol de cel putin 1000W.

Alege un bol indeajuns de incapator

Un mixer cu bol te va ajuta si in sarcinile mici, dar si atunci cand vrei sa faci preparate mai sofisticate. Totusi, ca sa ai luxul versatilitatii, bolul mixerului trebuie sa fie destul de incapator.

Un mixer cu capacitatea de 5 litri te va ajuta sa obtii cantitatea necesara de preparat, atunci cand vrei sa-ti inviti familia sau prietenii la masa. Dacă vrei să-l folosesti intr-un scop profesional, atunci vei avea nevoie de un mixer cu bol de cel putin 7 litri.

Ai in vedere constructia si accesoriile cu care vine insotit

Asa cum mixerele de mana trebuie sa fie usoare pentru o manevrare cat mai eficienta, cele cu bol trebuie sa fie cat mai grele. Asta pentru ca opereaza la o viteza foarte mare si nu ar trebui sa se deplaseze de pe blatul de bucatarie. Asadar, o carcasa grea va ajuta la un control cat mai bun in timp ce mixerul malaxeaza ingredientele.

Pe de alta parte, un mixer cu bol trebuie sa vina cu un minim de accesorii pentru a te ajuta indiferent de sarcina. Acestea sunt telul, bolul, paletele de amestecare și paletele de framantare. Daca ai ales un mixer cu bol cu accesorii separate, in timp poti completa setul.

Cum se intretine un mixer cu bol?

Intretinerea unui mixer cu bol nu este dificila. Dupa fiecare folosire, ai grija sa il cureti cu o laveta umeda cu ajutorul careia sa indepartezi urmele de aluat sau crema care pot ramane pe carcasa acestuia. Bolul poate fi spalat cu apa si detergent si sters foarte bine inainte de a fi depozitat. 

Gatitul este o placere atunci cand ai la dispozitie tot ce trebuie. La categoria electrocasnice, mixerul este probabil printre cele mai importante. Pentru ca trebuie sa dea dovada de eficienta indiferent ca amesteci o crema sau pregatesti aluatul pentru maine, urmeaza sfaturile de mai sus ca sa faci o achizitie pe care nu o vei regreta.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului