Cum sa...

#curatare cuptor microunde #cuptor cu microunde #microunde

Cat de des trebuie sa cureti cuptorul cu microunde

Curatarea cuptorului cu microunde este o sarcina esentiala pentru mentinerea igienei in bucatarie si prelungirea duratei de viata a aparatului. Un cuptor cu microunde curat nu numai ca te fereste de contaminarea mancarii cu bacterii, dar asigura si o functionare mai buna a acestuia.

 

Cat de des trebuie sa cureti cuptorul cu microunde

Ideea generala este sa cureti cuptorul cu microunde regulat, mai ales dupa utilizarea intensiva sau dupa ce ai incalzit alimente care pot provoca stropire sau murdarire. O curatare lunara este un program rezonabil pentru a mentine cuptorul in conditii optime.

Cum sa cureti cuptorul in mod corect

Incepe prin indepartarea platoului interior si curatarea acestuia. Scoate platoul rotativ si suportul, daca exista, si spala-le in chiuveta cu apa calda si detergent de vase. Aceste componente pot aduna reziduuri alimentare si potentiali bacterii, asa ca o curatare regulata este esentiala.

Continua prin curatarea interiorului. O metoda eficienta si ecologica pentru curatarea interiorului cuptorului cu microunde este folosirea unui amestec de apa si otet. Intr-un recipient sigur pentru microunde, amesteca o cana de apa cu o cana de otet alb. Porneste cuptorul la putere maxima timp de cateva minute pentru a crea abur. Apoi, lasa usa inchisa timp de aproximativ 5-10 minute pentru a permite aburului sa impiedice murdarirea sa ramana lipita. Dupa aceea, sterge interiorul cu un burete sau o carpa moale pentru a indeparta reziduurile.

Curatarea exterioara a cuptorului este ultima parte de care trebuie sa te ocupi. Poti face acest lucru cu ajutorul unor servetele umede, dezinfectate, pentru curatarea bucatariei. Geamul cuptorului poate fi curatat cu solutie de curatat geamuri.

Cum poti elimina mirosurile neplacute

In cazul in care, dupa spalare, inca simti mirosuri neplacute din cuptorul cu mirocunde, le poti scoate cu un truc simplu si usor de folosit. Intr-un vas cu apa adauga cateva felii de lamaie si portocala si porneste cuprotul la putere mare timp de 10 minute. Ai grija ca bolul sa fie suficient de mare pentru ca apa sa nu se evapore total. Mirosul citricelor va elimina mirosul neplacut din cuptor. La final, sterge interiorul cu o carpa curata, deoarece se vor depune aburi pe peretii acestuia.

Cum poti scapa de petele dificile

Pentru pete persistente sau murdarie incapatanata, poti folosi o pasta facuta din bicarbonat de sodiu si apa. Aplica pasta pe zonele murdare, las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi sterge cu o carpa umeda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea