Cum sa...

#temperatura iarna apatament #temperatura iarna #temperatura ideala

Care este temperatura optima, din locuinte, pe timp de iarna. Medicii au raspunsul

Temperatura din apartamente ridica numeroase controverse printre populatie. In timp ce unii se simt bine la 20-22 de grade, altii considera ca temperatura optima trebuie sa fie de minim 24 de grade.

Ei bine, medicului primar de urgenta dr. Tudor Ciuhodaru, a dezvaluit care este temperatura optima care trebuie sa existe intr-o locuinta.

”Nu ar trebui sa fie niciun fel de controversa. Temperatura ideala din locuinta este cea care ni se potriveste si, cand vorbesc despre cea care ni se potriveste, este cea care ne asigura, practic, confortul fizic si psihic de a ne permite desfasurarea activitatilor si, evident, un somn odihnitor.

Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii merg asa: de la 18 la 22 de grade Celsius, dar cu doua conditionalitati - sa existe si o umiditate intre 40 si 70% si sa nu existe curenti de aer.

Daca iesiti acum in Bucuresti si este umezeala si mai bate si vantul, temperatura resimtita este cu totul si cu totul alta, iar efectele frigului asupra organismului sunt altfel percepute, atunci cand vorbim despre asocierea frigului si a umezelii.

Pe de alta parte, mai sunt si alte conditionalitati. Vorbesc despre varsta, despre starile fiziologice, despre patologii asociate, despre modul in care se regleaza autoreglarea.

Sa stiti ca nu o data am tratat acea hiportermie de apartament, mai ales la persoane varstnice, care nu-si permit sau sunt debransate de la reteaua de caldura sau nu-si asigura confortul termic, mai ales daca au afectiuni cardiovasculare, neurologice si iau si medicatie sedativa, stau in repaus prelungit, acolo exista riscul, chiar la temperaturi aparent normale, sa se instaleze aceasta hiportermie”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului