Cum sa...

#despodobire brad #brad de craciun #brad

Cand trebuie sa despodobesti bradul de Craciun. Cei care nu il despodobesc in aceasta zi vor avea ghinion

A trecut Craciunui, a trecut si Revelionul, iar bradul parca nu-si mai are rostul in locuinta. Sarbatorile de iarna au trecut prea repede si parca nu am vrea sa ne mai despartim de aceasta perioada, considerata cea mai frumoasa din an. Insa, potrivit traditiei, bradul de Craciun trebuie strans intr-o zi anume. Iata care este ziua in care trebuie sa strangi bradul pentru a nu avea ghinion.

 

Cand trebuie sa despodobesti bradul pentru a nu avea ghinion

Unii romani despodobesc bradul in primele zile ale lunii ianuarii, iar altii la finalul lunii. Insa, traditia spune exact care este ziua in care trebuie sa-l despodobesti pentru a nu avea ghinion. Cei care nu respecta aceasta zi vor avea ghinion tot anul. 

Potrivit traditiei bradul de Craciun, fie ca este natural sau artificial, trebuie despodobit pana in data de 7 ianuarie, data la care se sarbatoreste Sfantul Ioan Botezatorul.

Se spune ca cei care nu desposobesc bradul pana pe 7 ianuarie vor avea ghinion tot anul. Prin urmare, daca vei sa tii ghinionul la distanta, trebuie sa-l despodobesti pana la Sfantul Ion.

Cum se dezpodobeste corect bradul

Potrivit traditiei, in momentul in care despodobesti bradul, in casa ta trebuie sa rasune colindele si sa fie voie buna. De asemenea, o traditie veche spune ca in momentul in care incepi sa despodobesti bradul de Craciun, trebuie sa rostesti o rugaciune.

Totodata, pomul de Craciun se stropeste cu apa sfintita imediat dupa ce absolut toate globurile si beteala au fost frumos aranjate in cutii, iar bradul a ramas gol, fie ca este natural sau artificial. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea