Cum sa...

# ritual ardere salvie # ardere salvie #salvie

Arderea salviei in casa. Ce efect are, cand si cum sa faci acest lucru in mod corect

 

Arsul salviei este o practica veche, folosita in diverse culturi din intreaga lume. Acest act simplu are o semnificatie adanca si multiple beneficii asupra casei si a starii de bine a celor care locuiesc in aceasta. Afla cand si de ce trebuie sa arzi salvie in casa si ce efecte poate avea asupra ta.

Cand sa arzi salvie in casa

Arsul salviei in casa poate fi facut in diferite momente, in functie de intentiile tale. Iata cateva momente potrivite:

1. Pentru eliminarea energiilor negative

Daca simti ca in casa ta s-au adunat energii negative sau emotii tensionate, arsul salviei poate ajuta la purificarea spatiului. Acest lucru poate fi benefic mai ales dupa ce au avut loc evenimente stresante sau conflicte in casa, dar si cand achizitionezi o noua locuinta.

2. Inainte de meditatie sau practici spirituale

Daca practici meditatia sau alte activitati spirituale, sa arzi salvie inainte poate ajuta la crearea unui mediu mai linistit, facilitand concentrarea si conexiunea cu sine.

3. Inainte de o noua etapa sau schimbare

Daca urmezi sa incepi o noua etapa in viata ta, precum o noua slujba sau o mutare intr-o casa noua, poti ardei salvie pentru a marca aceasta tranzitie si pentru a aduce energii proaspete si pozitive in viata ta.

Ce efecte are arsul salviei in casa

Arsul salviei in casa are o multime de beneficii. Printre accestea se numara purificarea energiei (salvia elimina energiile negative din locuinta), reducerea stresului (prin arderea salviei, in locuinta ta se vor imprastia uleiuri voalatile si un parfum specific cu efect de aeomaterapie, care ajuta la calmarea sistemului nervos, la reducerea stresului si a anxietatii), curatarea aerului (salvia are propietati antibacteriene, iar arderea acesteia duce la combaterea agentilor patogeni din aer) si sustinerea spirituala (salvia este considerata sacra in multe culturi, fiind folosita in practici spirituale).

Cum sa arzi salvia in casa

Pentru a arde salvie in casa, trebuie sa achizitionezi manunchiuri de salvie uscata, legate cu sfoara. Cu ajutorul unui chibrit, sau a unei lumanari, aprinde capatul salviei si las-o sa arda timp de cateva secunda, apoi “sufoca” flacara astfel incat sa ramana fmegand si sa rda mocnit (ca o tigara).

Pentru siguranta, sub manunchiul de salvie din mana, tine o farfurie sau o tava rezistenta, din metal, astfel incat sa eviti accidentele neforite. Plimba-te prin casa cu salvia arzand si concentreaza-te pe zonele si camerele care au nevoie de purificare sau pe cele pe care vrei sa le incarci pozitiv.

In timpul acestui proces este indicat sa deschizi ferestrele pentru a permite energiilor negative sa iasa afara.

Cand termini procesul de purificare, stinge bine salvia prin presare usoara sau prin astuparea cu un alt vas rezistent la caldura (o oala acoperita cu un capac, de exemplu).

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea