Cum sa...

#treburi casnice #calcare haine #sfturi practice

Ai prea multe haine de calcat? Iata cum poti scapa simplu si rapid!

Este frustrant sa vezi cum saptamana de saptamana se aduna teancuri intregi de haine de calcat. Si oricat de mult ai vrea, nu poti renunta la aceasta activitate. Exista insa cateva trucuri care vor face hainele mult mai usor de calcat si implicit munca ta mult mai simpla.

Spala hainele fara a le mototoli

Daca folosesti masina de spalat, lucrurile odata scoase din masina vor fi mototolite. Poti alege un program de stors cu cel mult 800 de turatii pentru ca atunci cand le scoti riscul de a fi extrem de sifonate sa fie mult mai mic.

Foloseste un balsam pentru rufe, care le va face moi si care va impiedica tesaturile sa se plieze facand cute greu de indreptat.

Inainte sa le pui la uscat, scutura-le bine. Fiind ude, tesaturile se vor intinde si odata uscate vor fi mult mai usor de calcat. Tricourile le poti pune la uscat pe niste umerase. In felul acesta, sub greutatea lor se vor intinde si nici nu vor capata urme inestetice de la carligele de rufe.

In plus, daca atunci cand le-ai strans de pe franghie sau de pe uscator le-ai si impaturit frumos pe fiecare in parte, poti spune ca mai bine de jumatate din treaba e ca si facuta.

De preferat este sa calci rufele cand inca sunt usor umede, pentru ca ele se vor calca mult mai rapid.

Pentru ca urmele tivului sau etichetele sa nu se imprime pe fata materialului, cel mai bine ar fi sa calci hainele pe dos. De asemenea, trebuie sa stii ca si gulerul unei camasi se calca tot pe dos.

Ce trebuie calcat cu adevarat?

Nu toate lucrurile spalate trebuie obligatoriu calcate. Triaza-le inainte sa bagi fierul in priza. Prosoapele, spre exemplu, daca sunt intinse bine si pliate corect pot fi asezate in sertarul lor fara sa mai treci cu fierul de calcat peste ele. De asemenea, sosetele sau lenjeria intima nu au nevoie de tratament termic.

Inainte de a calca hainele, citeste cu atentie eticheta si vezi care sunt instructiunile. Anumite haine trebuie calcate la temperaturi speciale, pentru a nu le distruge.

Sursa foto: unadonna.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare