Cum sa...

#locuinta #mutare #sfaturi practice #schimbare locuinta #sfaturi mutare

Iti schimbi locuinta? Sfaturi utile pentru o mutare fara stres

Daca ti-ai cumparat o casa noua sau pur si simplu ai decis ca nu mai trebuie sa stai cu parintii pregateste-te de una dintre aventurile vietii tale. Mutarea nu este nici pe departe atat de simpla precum ti-o imaginezi. Iata ce trebuie sa faci ca sa eviti stresul provocat de acest eveniment:

Pregateste noua locuinta

Inainte sa incepi sa iti cari bagajele din vechea locuinta in cea noua asigura-te ca locul in care te vei muta are tot ce ii trebuie.

In cazul in care casa este intr-o stare buna si nu are nevoie de profesionisti pentru reparatii capitale, te poti ingriji singur de micile retusuri care mai trebuie facute pe ici, pe colo. Iti poti alege culorile cu care sa zugravesti sau tipul de tapet potrivit in functie de mobila cu care iti vei amenaja incaperile.

In cazul in care caloriferele sunt mai vechi si nu iti permiti o cheltuiala in plus pentru unele noi, le poti revopsi. Asigura-te ca ai deconectat centrala si ca ai eliminat toata apa de pe conducta, apoi demonteaza-le. Daca sunt ruginite din loc in loc, elimina vechea vopsea, apoi  acopera-le cu un strat de grund si abia cand acesta se usuca le poti vopsi.

Curata parchetul, apoi aplica un strat de ceara pentru intretinere, dar si pentru un plus de luciu. Curata si gresia si faianta de orice urma de mucegai ar putea exista intre rosturi. Abia cand grosul curateniei este facut, te poti gandi sa incepi sa aduci lucrurile din vechea locuinta.

Impacheteaza-ti lucrurile

Fa-ti mai intai o lista cu ce ai de cumparat: cutii, scoci, cutter, surubelnita, sfoara, marker, saci, produse de curatenie etc. Scrie pe fiecare cutie in parte ce ai pus in ea, dar si carei camere ii apartine. Nu incarca prea mult o cutie. Ele ar trebui sa aiba cel mult 25 de kilograme fiecare. Nu ezita sa arunci sau sa donezi lucrurile pe care le consideri inutile.

Cand toate lucrurile sunt ambalate, aduna-ti prietenii sa te ajute cu mutatul. E cea mai ieftina solutie.

Odata transferate, greul cel mai mare a trecut. Ramane sa despachetezi si sfatul este sa incepi cu camera prioritara. Poate fi vorba despre dormitorul copilului sau dormitorul vostru. De asemenea, bucataria este la fel de importanta pentru ca vei avea nevoie de cateva vase pentru gatit.

Odata ce ai despachetat si ai aranjat toate lucrurile la locul lor, e timpul pentru o curatenie generala. Va trebui sa bagi aspiratorul, sa speli gresia, parchetul, faianta si sa stergi praful. Si gata! Poti respira usurat, greul a trecut.

Sursa foto: traslochisansiro.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea