Cum sa...

#casa hoti #protejare casa #hoti #protejare casa hoti

8 trucuri simple pentru a-ti feri casa de hoti

Pentru a-ti feri casa de hoti trebuie sa iti iei masurile de siguranta necesare. Avand in vedere ca si metodele folosite de hoti sunt tot mai avansate, iata ce poti sa faci pentru a-i tine la distanta.

Tine o masina parcata in fata casei

O metoda prin care poti sa tii hotii la distanta este sa tii in fata casei o masina.  Poate nu ai o masina disponibila doar pentru a o tine parcata pe aleea din fata locuintei, insa atunci cand pleci pentru o perioada mai mare de timp, de acasa, poti sa gasesti o solutie astfel incat in fata locuintei tale sa fie mereu parcat un autoturism.

Incuie usile si ferestrele

Acesta este prima masura de siguranta pe care o poate lua cineva care nu isi doreste sa fie calcat de hoti. Cu toate acestea, sunt multe persoane care uita sa incuie usile si ferestrele. Multe spargeri de locuinte se produc tocmai din cauza ca hotii gasesc usile si ferestrele deschise, pe care pot intra fara probleme.

Asigura-ti usile cu sisteme performante

Orice usa care sta inchisa doar datorita unei simple incuietori poate fi deschisa dintr-o lovitura, de hoti. Ia-ti masuri de siguranta si adauga un sistem performant de siguranta usii de la intrare, astfel incat aceasta sa nu poate fi deschisa doar printr-o simpla fortare.

Nu ignora o bataie in usa

Multi hoti au obiceiul de a bate la usa de la intrare, inainte de a-si planifica spargerea locuintei. Atunci cand cineva raspunde, hotul va gasi imediat o scuza si va pleca mai departe. Chiar daca nu vrei sa deschizi atunci cand bate cineva la usa, lasa-l pe cel de afara sa stie ca totusi este cineva acasa.

Lasa un radio sau televizorul mergand

Cand din interiorul unei locuinte se aude radioul sau televizorul, hotii nu vor mai fi atat de tentati sa dea buzna in respectiva casa. Cat esti plecat la munca, poti lasa pornite aparatele din casa.

Taie arbustii din fata casei

Cu cat o casa este mai ferita de ochii lumii, cu atat aceasta va fi mai tentanta pentru hoti. Atunci cand casa este incojurata de multa vegetatie, de arbusti desi sau gard viu, riscul ca aceasta sa fie atractiva pentru hoti este mai mare, tocmai pentru ca acestia stiu ca nu vor fi la fel de usor observati ca atunci cand actioneaza intr-un loc mai putin ferit de lume. Pentru a descuraja orice actiune a hotilor, intretine spatiul verde de langa casa, astfel incat acesta sa nu devina prea des sau inalt.

Ai grija ce scrii pe retelele de socializare

In zilele noastre, multi hoti au inceput sa isi aleaga potentialele victime, folosind retelele de socializare. Nu le usura si mai mult munca, anuntandu-ti prietenii cand urmeaza sa pleci de acasa sau postand fotografii in timp ce esti in vacanta.

Nu te baza pe cainele tau

Chiar daca ti-ai ales un animal de companie care nu este doar extrem de dragut, dar este si vigilent, nu te baza foarte mult pe acesta. Hotii nu se vor lasa intimidati de latratul unui caine si isi vor duce planul pana la capat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului