Cum sa...

#aspirator # scurtare viata aspirator # scurtare viata # greseli folosire

6 moduri in care scurtezi viata aspiratorului tau

Nu aspira toata viata din aspiratorul tau! Dupa ce citesti aceasta lista de greseli pe care le poti face atunci cand faci curat, gandeste-te daca poti schimba ceva pentru a prelungi durata de viata a aspiratorului tau si pentru a-l ajuta sa functioneze mai bine.

 

1. Lasi furtunul infundat

De fiecare data cand folosesti aspiratorul, mici particule de praf si reziduuri se acumuleaza pe furtun si intre diferite componente. Curatarea acestora nu numai ca imbunatateste puterea de aspiratie, dar poate prelungi viata aspiratorului tau. in caz nu poti ajunge cu mana la resturile blocate, foloseste manerul unui mop pentru a le impinge.

2. Nu infasori cablul

Curatenia este o indatorire ce poate ocupa mult timp si poate fi obositoare, asa ca este de inteles ca odata ce termini, iti doresti sa te orientezi cat mai repede spre o activitate mai placuta. Poti simti uneori ca iti este lene sa mai strangi cablul, insa trebuie sa te gandesti ca, lasat in drum, poate fi calcat de ceilalti membri ai familiei sau de animalele de companie. Daca nu ai timp sa strangi mereu cablul, cel putin asigura-te ca l-ai scos din priza.

3. Nu cureti peria

Majoritatea aspiratoarelor folosesc perii rotative pentru a scoate praful si murdaria din covor, astfel incat sa poata fi aspirate mai usor de flux de aer. Se poate intampla insa ca fire din blana animalelor de companie sa ramana prinse de perie, iar aceasta nu mai poate functiona la fel de eficient. in functie de cat de incurcate sau dificil de desprins sunt reziduurile, foloseste o foarfeca mica sau un pieptene pentru netezi peria.

4. Nu schimbi si nu cureti filtrele

Fiecare aspirator este diferit, dar manualele cu instructiuni ar trebui sa precizeze de cate ori ar trebui sa fie inlocuite sau curatate filtrele. Exista modele de aspirator prevazute cu un filtre de hartie in forma de acordeon sau cu filtru inelare asemanator unui burete. Pentru produsele cu filtre lavabile, asigura-te ca urmezi instructiunile de curatare precizate in manual. Desigur, frecventa va varia si in functie de cat de des folositi aspiratorul si de cat de murdare sunt podelele.

5. Stocarea componentelor separat

De obicei, piesele demontabile au un loc al lor de depozitare, fie in aspirator in sine, fie intr-o cutie sau geanta separata. De cate ori nu ti s-a intamplat insa sa lasi o perie de praf sau alta ustensila pe masuta din sufragerie in loc sa o punem la locul ei in cutie? Nu pare chiar atat de important, nu? Pana cand aceste componente incep sa se piarda sau sa fie furate de catelul tau si folosite drept noua jucarie de mestecat. Prin depozitarea acestor accesoriilor impreuna cu aspiratorul intr-un loc sigur, piesele devin mai putin expuse pierderii sau distrugerii.

6. Nu te opresti atunci cand iese fum

Desi acesta poate parea un lucru evident, uneori suntem prea entuziasmati si incercam sa impingem si echipamentele din jurul nostru dincolo de limitele lor. Nu uita! Cand motorul este supra-incalzit, componentele aspiratorului se incing si pot lua foc. Opreste-te din a folosi echipamentele care scot fum si incearca sa le repari la un service autorizat inainte de a le reporni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea