6 lucruri uimitoare pe care le poate face lamaia pentru curatenia casei

Cum sa...

#curatenie casa #casa #lamaie #sfaturi curatenie #utilizare lamaie

6 lucruri uimitoare pe care le poate face lamaia pentru curatenia casei

Lamaia este un ingredient-minune nu doar pentru bauturi sau alte preparate culinare. Cu ajutorul sau poti face curatenie luna chiar si in casa. Iata cum poti folosi lamaia pentru a avea o casa impecabila:

1. Inlatura grasimea

Ai vase pline de grasime sau nu mai poti scoate petele de grasime de pe blatul din bucatarie? Inainte de a cumpara tot felul de produse de curatenie pline de chimicale, unele chiar toxice, incearca sa cureti zonele pline de grasime cu jumatati de lamaie. Petele de grasime vor disparea cat ai clipi din ochi. Atentie insa la utilizarea lamaii pe materiale precum marmura sau orice alta suprafata sensibila la acid.

2. Elimina depozitele minerale

Daca vrei sa cureti ibricul de ceai sau cafea de depozitele de minerale, umple vasul cu apa si adauga in el cateva felii subtiri de coaja de lamaie si lasa-le sa fiarba cateva minute.

Dupa ce au fiert lasa ibricul deoparte pentru cel putin o ora, apoi clateste-l bine. Pentru vasele de cafea, pe langa lamaie, trebuie sa mai adaugi in apa sare si gheata.

3. Curata cuptorul cu microunde

Pentru a curata eficient si rapid urmele intarite de mancare din cuptorul cu microunde, pune un vas cu apa si cateva coji de lamaie in el. Lasa apa sa fiarba 5 minute pentru a elimina aburul. Dupa alte 2 minute, curata cuptorul cu ajutorul unei lavete moi.

4. Dezodorizeaza gunoiul

Poti utiliza cojile de lamaie pentru a dezinfecta si elimina mirosul neplacut al gunoiului. Asadar, daca nu ai timp sa duci gunoiul intr-o zi, arunca in el cateva coji de lamaie.

5. Curata eficient metalele

Cu ajutorul unei jumatati de lamaie inmuiate in sare sau praf de copt poti sa cureti impecabil inoxul, cuprul sau cromul. Freaca cu atentie zonele murdare si lasa apoi lamaia sa actioneze zece minute, dupa aceea clateste cu apa calda.

6. Tine insectele departe de casa

Multe insecte urasc acidul din lamaie. Asadar, daca vreo sa tii departe de casa gandacii sau alti daunatori, asaza pe praguri, pe pervazuri sau in micile fisuri din pereti coji de lamaie.

Sursa foto: fitnea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea