Cum cureti corect chiuvetele din inox

Cum sa...

#inox # chiuveta inox #sfaturi curatenie #curatare chiuveta inox #curatare inox

Cum cureti corect chiuvetele din inox

Poti organiza si curata intreaga bucatarie, insa daca chiuveta ta nu este spalata in mod corespunzator munca ta va fi in zadar. Cel mai dificil de curatat par sa fie chiuvetele din inox. Acestea au nevoie de o ingrijire speciala si produse adecvate. Resturile de mancare si detergentii care se aduna pe chiuveta favorizeaza formarea microbilor si a bacteriilor. Iata cum poti dezinfecta si curata eficient chiuvetele din inox din bucatarie:

Foloseste bicarbonatul de sodiu

Acest ingredient antiacid este utilizat frecvent pentru gatit, insa si in scopuri medicinale. Peste toate aceste intrebuintari, bicarbonatul de sodiu este foarte bun si pentru curatarea obiectelor de uz casnic. Pune intr-un castron cateva linguri de bicarbonat de sodiu si suficienta apa astfel incat sa obtii o pasta omogena. Aplica aceasta pasta pe intreaga chiuveta si curat-o usor cu un burete neabraziv. Las-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste chiuveta cu apa din abundenta.

Otetul dezinfecteaza chiuveta

Pe langa curatenia de la suprafata, trebuie sa ai grija si la microbii care nu se vad din bucatarie. Resturile de mancare care raman pe chiuveta pot fi un real pericol pentru sanatate. Asadar, dupa ce cureti chiuveta cu bicarbonat de sodiu, asigura-te ca o si dezinfectezi cat mai bine. Otetul este un antibacterial natural foarte puternic pe care il poti folosi cu incredere pentru dezinfectarea chiuvetei. Ia un burete, imbiba-l in otet alb si curata intreaga suprafata a chiuvetei. Lasa-l sa actioneze cateva secunde, apoi clateste chiuveta.

Cum mentii curata chiuveta din inox din bucatarie

De fiecare data dupa ce termini de spalat vasele, lasa apa sa curga pana cand sunt eliminate toare resturile de sapun. Sterge apoi chiuveta cu un prosop de hartie imbibat in otet alb, apoi cu o carpa moale lustruieste inoxul.

Pentru a pastra curate marginile chiuvetei, foloseste o periuta de dinti pentru a putea elimina eficient toata murdaria, chiar si in cele mai putin accesibile locuri. De asemenea, ai grija sa dezinfectezi si toate ustensilele de bucatarie din inox la cel putin o luna.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea