Cum sa...

# economie facturi #economie #iarna #facturi

Cum sa faci economie la facturi in timpul iernii

 

Iarna este plina de facturi care depasesc norma din timpul verii pentru ca sunt necesare instalatii in plus, energie utilizata, costul pentru incalzire in orice forma ar fi. Iata cateva idei de reducere a costurilor facturilor tale in timpul iernii:

 

 

 

Imbraca-te mai bine si mai gros in casa

Atunci cand este frig afara poti sa te imbraci si in casa un pic mai gros. Multi oameni prefera sa dea drumul la caldura pana cand stau in pantaloni scurti si in tricou in timpul iernii. Se poate sa alegi sa dai mai putin drumul la caldura, doar cat sa te simti confortabil in pantaloni lungi si bluza cu maneca lunga. Poti chiar sa pui paturi in casa unde preferi sa stai la televizor.

 

Acopera cu plastic special usile si geamurile nefolosite

Sunt anumite usi din casa si chiar geamuri care nu sunt utilizate decat vara sau chiar deloc. Acelea pot sa fie acoperite de plastic special sub forma de folii, care nu sunt scumpe. Astfel se va economisi o parte de bani pentru ca nu va mai iesi caldura din casa prin acele locuri.

 

Noptile in care nu esti acasa pot sa fie fara caldura

Desi nu este bine sa inchizi total caldura, mai ales in locurile unde tevile pot sa inghete, este bine sa iei in calcul prezenta in casa a unui termostat care sa iti inchida centrala atunci cand nu este nimeni acasa, in functie de orele pe care le preferi sau chiar zilele sau noptile in care nu esti acolo.

 

Salveaza bani lasand usa de la cuptor deschisa un pic

Atunci cand gatesti se degaja o mare caldura din cuptor. De aceea poti sa economisesti un pic de bani atunci cand lasi usa intredeschisa dupa ce ai gatit.

 

Lasa radiatorul sa mearga din cand in cand

Este mult mai ieftin un radiator pus intr-o camera, insa este bine sa ai grija de el si sa nu fie intr-o camera nesupravegheata sau peste noapte. Se spune ca sunt foarte multe incendii care sunt cauzate de acest tip de dispozitiv. De aceea el poate sa salveze bani, dar este bine sa fie pus singur, fara materiale inflamabile in jurul sau.

 

Acopera crapaturile si gaurile pe care le ai in casa

Orice crapatura poate sa fie o adevarata problema pentru oamenii care stau acolo. Prin ea se pierde multa caldura si se investeste mult pentru a acoperi acea pierdere. Poti sa folosesti silicon pentru a inchide gaurile si fisurile din geam, iar in ceea ce priveste alte locuri din casa, precu peretele, poti sa utilizezi materiale specifice pentru locul respectiv.

 

Izoleaza bine podul daca stai la casa

Atunci cand ai un pod in casa poti sa faci astfel incat sa il izolezi foarte bine. Astfel ca poti sa cumperi materiale potrivite pentru el si sa te ocupi din timpul verii de acest proiect sau macar sa ii pui polistiren si paturi sau alte materiale temporar, iarna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare