Cum sa...

# ingrijire locuinta #curatenie locuinta # amenajare locuinta #curatenie

5 trucuri pentru a transforma curatenia locuintei intr-o activitate placuta

A avea o locuinta curata tine de aspecte legate de igiena si sanatate, dar poate aduce si un sentiment de mandrie. Cu toate acestea, probabil ca nu toata lumea este incantata sa tot faca ordine si curatenie. De aceea, venim in ajutorul tau cu o lista de trucuri care sa transforme aceasta activitate intr-una mai placuta.

1. Rasfata-te dupa curatenie

Dupa cateva ore de munca, cu siguranta meriti un rasfat pe masura. Cum mainile tale fac o buna parte din treaba, este important sa le acorzi atentia cuvenita. Ele au nevoie de mai multa ingrijire, chiar daca respecti recomandarea de a purta manusi speciale atunci cand faci curatenie.

Primul pas este sa masezi delicat mainile cu un scrub. Dupa aceea, foloseste creme de maini hidratante care se absorb rapid in piele si te invaluie in arome proaspete, de citrice si menta sau luxuriante, de mosc, vanilie sau iasomie. La final, aplica un ulei protector pentru unghii si cuticule pentru un aspect ingrijit.

2. Mentine corpul activ si energic

Atunci cand faci curatenie, iti pui intregul corp in miscare, fie ca dai cu aspiratorul, cureti geamurile sau schimbi asternuturile. Mai mult decat atat, iti vei mentine organismul activ pentru un plus de energie si il vei ajuta sa arda grasimi.

Pentru a stimula acest lucru si a evita sa te simti coplesita, incearca sa iti creezi un mediu cat mai relaxant si confortabil. Deschide larg ferestrele pentru a aerisi bine incaperile si a inspira aer curat. Asa iti vei simti corpul mai putin incordat si plin de energie. In paralel, asculta ceva care iti face placere si iti ofera o stare de bine: muzica preferata, un podcast sau radio.

3. Planifica o recompensa la final

Seteaza la finalul zilei o recompensa speciala pentru tine. Incearca sa alegi acea activitate care iti va da o stare de bine pentru un plus de energie si motivare. Poate vrei sa mergi la o cafenea, sa urmaresti un episod nou din serialul preferat sau doar sa te relaxezi pe canapea, cu o carte in mana.

Adapteaza perioadele de curatenie in functie de activitatea desfasurata. Daca aceasta implica mai mult timp, atunci imparte in etape mai scurte, cu momente de pauza intre ele. De exemplu, in cazul intretinerii geamurilor vei avea de facut mai multe lucruri: stergi praful, aplici solutia de curatare, iar la final folosesti o laveta curata. Incearca sa alternezi aceste activitati cu momente de relaxare de 10-15 minute.

4. Strange periodic din lucruri

Chiar daca pare obositor sa faci acest lucru, este de mare ajutor sa pui lucrurile la locul lor imediat dupa ce le-ai folosit. Aceste mici obiceiuri de intretinere a curateniei te vor ajuta sa-ti fie mai usor pe termen lung. De exemplu, incearca sa speli macar o parte din vase si tacamuri la finalul mesei sau sa stergi podeaua dupa ce ai facut dus. De asemenea, pastreaza toate produsele de curatenie, de la diverse solutii de degresare, mopuri, lavete si aspirator, intr-un singur loc, cat mai ordonate, pentru a avea acces usor la ele.

5. Alcatuieste un plan pentru fiecare camera

Schiteaza un plan in functie de cat de des este nevoie sa faci atat curatenie de intretinere, cat si generala. Imparte lista pe camere si incepe prin a ordona diversele lucruri. De exemplu, in baie, ocupa-te de ingrijirea obiectelor principale, precum cabina de dus si chiuveta, iar dupa aceea a celor secundare, precum suportul pentru periuta de dinti si savoniera. La final, iti ramane doar sa aspiri si sa cureti podeaua cu un mop.

Pentru unele persoane, curatenia locuintei poate fi o activitate mai putin atractiva. Cu toate acestea, cateva mici detalii care tin atat de pregatire, cat si de recompensa finala, o pot face mai relaxanta. Tu cum reusesti sa te motivezi atunci cand faci curatenie prin casa?

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare