Cum sa...

# design casa # amenajare locuinta #amenajare casa

Cum pot face ca o casa mica sa para luxurianta, fara a cheltui multi bani

Cu totii stim cat de mici sunt apartamentele din Romania. Ne uitam insa cu jind la casele vedetelor sau casele personajelor din filmele si serialele preferate. Sunt case spatioase, luxuriante, care inspira admiratie. Apoi revii la realitate si te gandesti ca nu poti avea niciodata asa ceva.

 

Insa aici te inseli. Da, nu putem avea casele uriase ale acestora, insa asta nu inseamna ca nu ne putem decora propria locuinta, asa mica cum este ea, intr-o locuinta care sa para luxurianta, fara a cheltui insa sume uriase. Iata ce trebuie sa faci pentru ca si locuinta ta, indiferent de dimensiunile acesteia sa para luxurianta.  

Cum poti face ca o casa mica sa para scumpa?

Poti face acest lucru printr-o selectie atenta a materialelor, culorilor si a decorului. Acestea sunt detalii care pot crea stilul high-end pe care il cauti.  

1. Creaza profunzime

Sa incepem camera cu camera, pentru ca, la urma urmei, daca faci ca incaperile mici sa para scumpe, efectul general va fi incredibil de impactant. Iar acest lucru se poate face cu o amplasare atenta a mobilierului.

“Atunci cand lucram intr-o casa cu spatii mai inguste, consideram ca este important sa stratificam in profunzime si sa evitam sa umplem spatiul, in ciuda a cat de mult ne dorim acest lucru”, spune designerul de interior Dustin Gerken.

“Unul dintre cele mai valoroase bunuri intr-o locuinta este spatiul pe podea. Folositi iluzia de profunzime spatiala in avantajul vostru tragand mobilierul de pe perete pentru a adauga umbra si gradient la peretele din spatele acestuia.”, adauga designerul.

2. Gandeste-te la tesaturile de lux

Fie ca este vorba despre living sau despre bucatarie, tapiteria joaca un rol important. Tapiteria este cea care poate face ca o incapere sa para scumpa sau ieftina.  Chiar daca spatiul nu permite mai mult de doua-trei, maxim patru scaune sau o canapea mica, tapiteria trebuie aleasa cu grija.

'Scaunele sunt adesea ignorate cand vine vorba de decorare, dar pot face o mare diferenta in ceea ce priveste aspectul spatiului tau. Puteti da scaunelor dvs. un aspect mai luxos acoperindu-le cu tesaturi din catifea sau piele, sau vopsindu-le intr-o culoare indrazneata sau metalica', explica designerul de interior Artem Kropovinsky.

4. Nuante deschise si o pata de culoare

Pentru ca o incapere mica sa para mai luminoasa si mai luxurianta, este important sa alegi nuante cat mai deschise penrtu mobilier. Daca o canapea poate fi o pata de culoare, eretii si mobilierul trebuie sa fie cat mai deschise la culoare si mai luminoase.

Iar daca alegi o canapea in nuante de gri (acestea fiind mai rezistente la murdarie), poti crea un perete accent in nuanta preferata.  

5. Perdele si dreaperii pentru ferestre

Casele luxuriante au perdele si draperii simple, fara modele. Alege o perdea simpla, alba si o draperie intr-o nuanta uni, care sa se potriveasca cu restul incaperilor. 

6. Decoratiuni subtile, dar de efect

Creaza impresia de luxuriant cu ajutorul decoraitiunilor. Renunta la vehcile bibeloruri si alege, in schimb, vaze si decoratiuni insertii aurii, care sa dea impresia de lux.

7. Arta face diferenta

Tablourile nu trebuie sa lipseasca. Desigur, nu vorbim despre tablourile scumpe. Pot fi tablouri facute de tine sau cumparate de la artisti amatori locali, care le vand la preturi foarte mici. Acestea aduc insa ideea de lux intr-o incapre.

Iar daca nu esti fan tablouri, poti crea un perete cu rame foto moderne, in care sa adaugi fotografiile preferate sau fotografii cu diverse peisaje.

8. Alege corpuri de iluminat care sa atraga atentia 

Iluminatul este foarte important in orice incapere, indiferent de dimensiunile acesteia. Tocmai de aceea este important sa alegi corpuri de iluminat care sa atraga atentia. Pentru living poate fi un candelabru indraznet. Pentru restul incaperilor poti alege corpuri de iluminat mai simple, moderne sau clasice, supa preferinte, dar in nuante metalice sau deschise. Evita corpurile de iluminat de culori inchise daca vrei sa obtii un efect luxuriant.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea