Cum sa...

#stil de viata #mediu inconjurator #protejare mediu

5 schimbari simple in stilul de viata, pe care le poti face pentru protejarea mediului inconjurator

Oamenii de stiinta de pretutindeni sunt de acord ca planeta noastra are mari probleme in ceea ce priveste climatul. Se prevad anumite crize globale, pe care este bine sa le luam in calcul si sa le respectam asa cum se cuvine. Desi la nivel international se incearca luarea unor masuri de precautie si de schimbare uriasa a traiului, tot ceea ce facem la nivel micro are importanta. Astfel incat tu poti alege sa modifici anumite lucruri din viata ta pentru a putea proteja mediul inconjurator. Iata cum:

 

1. Ia cu tine putine bagaje

Desi la prima vedere nu se observa usor impactul in lume, bagajele sunt o sursa de poluant masiv pentru ca avioanele si autocarele consuma mult mai mult pentru a duce o cantitate mare de kilograme si polueaza excesiv. Astfel ca poti sa incerci sa iei doar strictul necesar in urmatoarea ta calatorie. Cu siguranta ca te poti bucura si de dureri mai mici de spate si de un confort mai mare atunci cand le duci de la avion la hotelul unde te cazezi.

 

2. Gaseste alternative pentru produsele tale de ingrijire a pielii

Pielea ta ar e nevoie de ingrijire si in fiecare zi folosesti multiple creme si demachiante sau alt gen de lotiuni care sa o mentina frumoasa si sanatoasa. Insa ambalajele folosite de cele mai multe companii sunt din plastic, care nu ajuta deloc planeta noastra. Poti incerca sa gasesti firme care folosesc ambalaje din material reciclat, din materiale sustenabile, care nu au nici o legatura cu plasticul. De asemenea se pot gasi servetele demachiante care pot sa fie reutilizate, fiind construite din alt tip de material decat cel obisnuit.

 

3. Scoate din priza masina de cafea

Se poate sa nu stii, insa orice aparat electronic care este in priza si nu este folosit in acel moment foloseste totusi energie, care este numita „energie vampir”. Ea nu este in cantitati mari, insa este importanta. Se spune ca reprezinta 1% din energia globala utilizata. Daca vei scoate din priza aparatele poti sa economisesti bani la factura lunara.

 

4. Elimina scrisorile care nu sunt necesare

Se arunca o gramada de hartie prin posta. Oricine are scrisori pe care nu le citeste, iar abonamentele la anumite publicatii care pot sa fie citite online uneori nu sunt apreciate. In functie de nevoile tale si de preferintele in materie de informatii, poti apela la inscrieri online si poti renunta la cele fizice.

 

5. Poti conduce mai atent

Emisiile de carbon sunt ingrijoratoare. Poti face anumite ajustari mici, care nu inseamna neaparat cumpararea unei masini hibrid sau care foloseste combustibil alternativ. Ceea ce poti face este sa opresti din timp la stop, sa nu accelerezi brusc, sa mergi cu limitele la care masina consuma mai putin, sa nu pui frana brusc atunci cand este posibil. Micile ajustari ale stilului de condus vor face o diferenta. Tu esti in controlul salvarii planetei prin schimbarea modului in care privesti aceste aspecte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea