Cum sa...

#aspirare covor #sfaturi curatenie #covor #aspirator #curatenie

Aspiri covorul suficient de des?

In rutina de ingrijire a casei, aspiratul este un pas atat necesar, cat si de asteptat. Covorul trebuie in permanenta sa fie aspirat pentru a putea sa fie pastrat conform dorintelor. Insa de unde stii ca ai aspirat indeajuns de mult? Sunt anumite informatii pe care poate ca nu stii in legatura cu nevoile covorului tau.

In covor se strang mici particule de praf care pot sa strice fibrele lui prin frecarea permanenta in momentul in care pasesti pe el. Ele distrug firul de par si il fac sa arate murdar, necorespunzator, vechi. De asemenea covorul care este plin de praf arata a fi matuit si se pateaza mult mai usor decat unul care este in permanenta curatat corespunzator.

Este important ca atat covorul, cat si aspiratorul sa fie pastrate in forma lor cea mai buna. Astfel ca trebuie sa ai grija de amandoua in mod egal. Ce poti sa faci pentru aspirator? In primul rand poti sa alegi sa ii aranjezi coarda, nelasand-o niciodata incalcita. Daca firul ei electric se strica, atunci aspiratorul are de suferit. De asemenea trebuie ca periodic sa cureti aspiratorul in interior si in exterior. In interior se aduna mizeria pe care o strangi din casa, iar pe cea din exterior, de pe suprafata lui, poti sa o duci in toata casa atunci cand aspiri. Perii aspiratorului trebuie sa fie si ei permanent curatati si este bine sa fie scoase de acolo micile mizerii care se pot stoca. Iata de ce trebuie sa tii cont in ceea ce priveste curatarea covorului.

 

1. Aspiri des

Aspiratul covorului trebuie sa fie facut de cel putin doua ori pe saptamana pentru zonele intens strabatute, iar in restul casei, cel putin o data pe saptamana. De asemenea in momentul in care faci aspirarea, poti sa insisti in zonele cu trafic intens si sa vii cu inca o trecere cu aparatul de curatat.

 

2. Folosesti filtre curate si saculeti curati

Atunci cand aspiri tot praful se duce in interiorul unor saculeti sau filtre. Acestea trebuie sa fie in permanenta curate si sa nu stocheze bacterii, acarieni si alte mizerii pe care le aduni din restul casei in rutina de curatenie. Astfel ai grija de sanatatea ta si a celor care locuiesc in aceeasi casa.

 

3. Nu aspiri chiar orice

Desi oamenii sunt tentati sa aspire absolut orice apare in calea aparatului, este bine sa eviti anumite lucruri. De exemplu nu este recomandat sa aspiri lichide sau orice mancare umezita, zat de cafea sau orice lucru lipicios.

 

4. Incetinesti

Uneori a face totul repede nu este in avantajul tau. Poti decide sa incetinesti puterea aspiratorului si trecerea peste anumite zone din casa acolo unde simti ca este nevoie de mai mult interes. Sunt cateva puncte importante care sunt mai folosite. De exemplu in cazul covorului locul de langa usa, pe unde intra oamenii prima data este mai murdar decat altele. Acolo se strange mai multa mizerie si mai mult praf. El de obicei devine si mai tocit in timp si are un aspect neingrijit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului