Cum sa...

#obiecte depozitate subsol #depozitare subsol #subsol

10 lucruri pe care sa nu le depozitezi in subsol

Subsolul este spatiu perfect pentru a depozita articolele pe care nu le utilizam frecvent, dar, inainte de depozitare ar trebui sa ne asiguram ca vor rezista intr-un spatiu rece si umed. Exista cateva lucruri care nu trebuie depozitate in subsol.

Jucariile

Jucariile nu se pot depozita in subsoluri pentru ca vor fi infestate de acarienii de praf, insecte si soareci. Primele vizate vor fi jucariile de plus sau animalutele umplute cu diverse materiale.

Cartile

Daca doriti sa salvati cartile preferate ale copilariei pentru a le da mai departe, nu le depozitati in subsol. Exista insecte care se dezvolat in mediile intunecoase si umede si care se hranesc cu substante amidonice cum este cleiul care leaga cartile.

Covoarele si mochetele

Covoarele si mochetele sunt casute primitoare pentru insecte si soareci. Prin urmare, depozitarea lor in subsoluri este o idee cat se poate de nefericita. In plus, fibrele din covoare absorb umiditatea si mirosul, ceea ce, in timp, va duce la distrugerea lor.

Lemnele de foc

Poate fi tentant sa pastram lemnele de foc in subsol pentru a avea acces mai usor la ele, dar umiditatea va duce la putrezitrea si mucegairea lor, facandu-le inutilizabile pentru foc. Lemnele de foc sunt un paradis pentru daunatori si se pastreaza la 20 m de casa, in zone unde sunt protejate de intemperii.

Articolele inflamabile

Rezervororul cu propan pentru gratar, vopseaua neutilizata sau kerosenul - toate sunt materiale inflamabile si reprezinta un pericol. Ele nu trebuie depozitate in subsoluri, mai ales langa cuptoare, incalzitoarele de apa sau uscatoarele de haine.

Mobilierul

Lemnul poate fi usor distrus de mucegai, de aceea depozitarea mobilierului din lemn in subsol este o idee foarte neinspirata. Acest lucru ramane valabil si pentru mobilierul tapitat care poate absorbi mirosuri si umezeala. Orice obiect de mobilier, tinut intr-un subsol umed pe o perioada mai indelungata, se deterioreaza. Fie mucegaieste si va mirosi foarte urat, fie se umfla si incepe sa cedeze.

Hainele vechi

Hainele sunt predispuse la infestarea cu molii si acarieni, iar blanurile si pielea nu se mentin bine in locurile umede. Hainele ar trebui sigilate in pungi de plastic si depozitate intr-o alta zona a casei. O alta solutie ar fi sa folositi cutiile etanse sau un sistem de vidare care sa izoleze perfect lucrurile din interior.

Electronicele

Temeraturile extreme si umiditatea pot cauza probleme componentelor electronicelor. De aceea ele trebuie pastrate in locuri uscate cu temperaturi constante, undeva in casa.

Documentele si hartiile importante

Nu riscati sa depozitati documentele importante cum ar fi fisele medicale, pasapoartele sau certificatele de nastere in subsoluri. Acelasi lucru ramane valabil si pentru fotografii. Hartia este deteriorata de umiditatea excesiva din aer si trebuie depozitata in locuri uscate. Daca, totusi, trebuie sa o depozitati in subsol, puteti-o in cutii etanse in care nu ar putea ajunge umezeala.

Mancarea

Subsolurile ar putea fi locurile perfecte pentru depozitarea conservelor de iarna sau a unor legume. Totusi, nu orice produs alimentar se poate pastra in subsol, deoarece vor fi infestate de insecte si mucegai.

Sursa foto: sasionline.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului