Cum sa...

#bicarbonat de sodiu #curatare obiecte argint #obiecte argint

Cum sa cureti obiectele de argint cu bicarbonat de sodiu

Daca sunteti in cautarea unei solutii pentru a curata argintul si a-i restabili stralucirea, nu trebuie sa chelutiti bani pe produse scumpe. Aveti tot ce va trebuie chiar in bucatarie! Va prezentam in continuare, pas cu pas, o metoda de curatare a argintului cu bicarbonat de sodiu si folie de aluminiu.

Materialele necesare

Pentru a curata obiectele de argint, rapid, eficient si cat se poate de ieftin, aveti nevoie de:

  • o ceasca de apa clocotita;
  • o lingura de bicarbonat de sodiu;
  • folie de aluminiu;
  • un castron suficient de mare incat sa incapa in el toate obiectele.

Etapele curatarii argintului cu bicarbonat de sodiu

1. Puneti in castron folia de aluminiu. Este important ca ea sa fie pozitionata cu partea lucioasa in sus.

2. Presarati bicarbonat de sodiu pe folia de aluminiu. Este nevoie de o lingura de bicarbonat de sodiu la o ceasca de apa. Daca trebuie sa curatati mai multe obiecte, puteti sa dublati cantitatile.

3. Se toarna apa fierbinte peste folie. Zgomotul pe care il veti auzi este un semn ca lucrurile functioneaza, deci nu va speriati. Din acest moment trebuie sa va miscati foarte rapid. Asezati obiectele de argintin castron, avand grija sa nu va ardeti cu apa clocotita. Folositi un instrument cu care sa asezati toate obiectele, astfel incat fiecare dintre ele sa atinga folia de aluminiu. Daca nu ating folia, procesul chimic care curata argintul nu se poate realiza.

4. Durata procesului este conditionata de cantitatea de argint pe care doriti sa o curatati. El poate dura pana la 30 de minute, uneori mai mult. Veti observa ca obiectele devin mai albe, iar pe folie se depun impuritatile. Intoarcerea obiectelor poate ajuta procesul.

5. Dupa finalizare, scoateti obiectele de argint cu atentie ca sa nu va ardeti cu apa fierbinte si clatiti-le cu apa curata pentru a indeparta toate reziduurile. Daca lucrati cu obiecte mici de argint, cum ar fi bijuteriile, clatiti-le intr-un castronel ca sa nu le pierdeti in scurgerea de la chiuveta.

6. Se sterg cu o carpa moale din bumbac si se lasa la uscat peste noapte.

La ce sa fiti atenti cand curatati obiectele de argint

Tinand cont de faptul ca procesul de curatare al obiectelor de argint cu bicarbonat are la baza o reactie chimica, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont pentru a nu va accidenta si a nu deteriora piesele de argint.

  • Utilizati intotdeauna unelte atunci cand manevrati obiectele de argint in apa fierbinte, pentru a preveni arderea.
  • Daca veti curata bijuterii, fiti atenti. Procesul chimic ar putea duce la dizolvarea lipiciului, iar pietrele ar putea cadea. Fiti precauti cu bijuteriile care au pietre pretioase sau semipretioase.
  • Dupa ce ati terminat, aruncati folia de aluminiu, pentru ca ea nu va mai fi eficienta la o a doua operatie.

Curatarea obiectelor de argint cu bicarbonat de sodiu si folie de aluminiu este un procedeu simplu si foarte usor de pus in practica, pe care il puteti repeta ori de cate ori considerati ca este necesar, fara a deteriora obiectele sau bijuteriile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea