Cresterea copilului

#discutii stres #copil #stres

De ce este important sa discuti despre stres cu copilul tau

Stresul face parte din viata noastra, fie ca vrem, fie ca nu. Afla de mai jos de ce este important sa vorbesti cu cei mici despre acest subiect, al stresului.

Potrivit celor mai recente studii, mentalitatea ca parintii, mai ales de copii mici, ar trebui sa-si ascunda orice emotie negativa este deja invechita. Nu numai ca este bine sa le spui copiilor ce simti, dar daca nu le spui ei tot prind din zbor informatia.

Chiar daca parintele ascunde stresul, copiii il recunosc si ajung sa fie si ei mult mai stresati. Motivele pentru care e mai bine sa-i lasi pe cei mici sa stie ca mami si tati sunt uneori nefericiti:

In primul rand ajuta la destigmatizarea sentimentelor negative. Daca parintii isi ascund emotiile transmit copiilor ca nu este bine sa isi exprime sentimentele. Pe de alta parte, atunci cand parintii isi impartasesc sentimentele cu cei mici, acestia experimenteaza o gama mai larga de emotii si sentimente.

In al doilea rand, o discutie despre stres, ii linisteste pe cei mici. Astfel ei inteleg ca nu este vina lor daca tu sau celalalt parinte sunteti suparati. Multi copii, mai ales cei mici, cred eronat ca sunt de vina pentru cum se comporta adultii.

In al treilea rand vei seta un exemplu. Daca ii spui copilului ce se petrece si faptul ca ceva anume ti-a provocat stres, ii arati acestuia o strategie prin care sa faca si el fata stresului demonstrandu-i astfel ca poti functiona corespunzator si cand lucrurile nu merg conform planurilor tale.

Asadar, nu ezita sa ii spui copilului tau ce simti, ori de cate ori ai ocazia!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare