Cresterea copilului

#crize #copii #temperament

Cum sa calmezi crizele copilului

Atunci cand nu obtine ce isi doreste, atunci cand este obosit sau pur si simplu cand cauta sa primeasca atentie, copilul are tendinta sa faca o criza de nervi , aceasta fiind ultima optiune care i-a ramas pentru a-si atinge scopul sau pentru a primi atentie.


Uneori  aceste crize de nervi sunt insotite de urlete si chiar excese de violenta, lovind si impingand tot ce ii iese in cale.


Aceste situatii sunt foarte frustrante pentru parinti mai ales daca au loc in public, deoarece nu stiu cum sa reactioneze cel mai bine in astfel de momente.


Iata cateva modalitati de a calma iesirile copilului tau:


Lasa-l sa se desfasoare


„Uneori, copilul tau are nevoie sa isi verse nervii si furia, asa ca in acele momente cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te dai la o parte din calea sa”, este de parerea Linda Pearson, autor al cartii „Miracolul disciplinii”.


Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca in preajma sa nu exista obiecte care l-ar putea rani. In rest „ permite-i sa se  aeriseasca si apoi se va calma fara alte interventii”  adauga Linda Pearson.


Creaza o diversiune


Atunci cand copilul tau are o iesire nervoasa, incearca sa ii distragi atentia de la lucrul care il deranjeaza si sa i-o captezi cu ceva care ii place. Spre exemplu: propune-i sa se imbrace repede pentru a merge in parc, la locul de joaca sau „momeste-l” cu mancarea sa favorita - de obicei un desert.


Copiii nu au atentia distributiva bine dezvoltata asa ca este foarte usor pentru ei sa isi reorienteze rapid gandurile si sa treaca de la o stare la alta. Potrivit statisticilor, aceasta varianta s-a dovedit eficienta in peste 90% dintre cazuri.


Imbratiseaza-l


Imbratisarile ii fac pe copii sa se simta in siguranta si uneori ajuta la indepartarea tuturor nelinistilor si a supararilor. Uneori copiii au nevoie doar de un loc placut in care sa isi arate emotiile si in care sa se calmeze.
Imbratiseaza-l pe copil foarte tare si eventual spune-i cateva vorbe care sa il faca sa se simta iubit.


Ofera-i mancare sau sugereaza-i un pui de somn


Copiii mai au iesiri nevoase atunci cand le este foame sau somn. Daca micutul tau nu a mancat de ceva vreme, prepara-i ceva de mancare. Daca refuza sa manance, este foarte probabil ca reactia lui sa fie cauzata de oboseala asa ca propune-i sa mergeti impreuna sa va odihniti.


Vorbeste calm


Daca ridici tonul vocii in speranta ca acest lucru il va intimida pe copil nu vei ajunge la nicio intelegere. Copilul vrea sa fii acolo pentru el si sa il intelegi, chiar daca cererile sale sunt exagerate. Vorbeste-i calm, intreaba-l care este de fapt problema si spune-i daca lucrurile se pot rezolva, iar daca nu, explica-i de ce, exact ca si cum ai discuta cu un adult.
 

Sursa foto : babble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului