Cresterea copilului

#copii # alimentatie copii #obezitate copii #crestere copii #dulciuri copii

Ce sa faci daca ai un copil prea mancacios

Tot mai multi parinti se arata ingrijorati de apetitul celor mici. Nu numai ca unii dintre copii se trezesc cu noaptea in cap intreband direct ce au la micul dejun, dar libertatea acordata la snacksuri si dulciuri ca rasplata pentru terminarea mesei incepe sa straneasca ingrijorare printre specialisti si parinti deopotriva. Iata cum poti interveni pentru a tine sub control portiile devorate de copilul tau!

Restrictiile nu sunt benefice

Mai multe studii derulate intre 1999 si sfarsitul deceniului trecut arata ca impunerea unor restrictii alimentare copiilor nu este o masura benefica. Observatiile vizeaza atat limitarea portiilor, cat si impunerea unui embargou la dulciurile de dupa masa. In studii s-a descoperit ca majoritatea copiilor care au suferit restrictii impuse la cantitatea mancarii au dezvoltat apoi obiceiul de a cere portii suplimentare intre mese, chiar si in absenta senzatiei de foame.

Observate timp de cativa ani, un grup de fetite care au primit portii atent calculate si nu au beneficiat de prea multe dulciuri au prezentat tendinte de obezitate dupa patru ani de regim impus.

Impune reguli complexe

Cercetatorii considera ca impunerea unui sistem de reguli poate fi benefica daca acestea se extind la structura meniurilor, temporizarea meselor principale ale zilei si limite in alimentatie. Astfel, copilul tau va dezvolta o rutina in alimentatie, dozandu-si efortul astfel incat sa reziste tentatiei de a manca intre mese.

Pentru copil, mesele ar trebui sa includa atat felurile de baza, cat si snacksuri si deserturi, iar din cand in cand nu strica sa il lasi sa consume dulciuri mai multe decat de obicei. Astfel, vei distruge atractia fructului interzis.

Nu oferi un exemplu prost

Copiii au tendinta de a copia obiceiurile alimentare al parintilor. Si daca tu obisnuiesti sa iti rezervi o gustare dulce intre mese, este posibil ca micutul tau sa te imite. O metoda destul de sigura este sa eviti sa consumi alimente nesanatoase in preajma lor, dar in acelasi timp sa le rezervi cate o surpriza dulce dupa fiecare masa. S-a demonstrat ca 75% din copii peste sase ani, care au posibilitatea sa aleaga constant intre mai multe dulciuri, devin in timp dezinteresati de acestea.

Sursa foto: kidslovegoodfood.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului