Cresterea copilului

#incepere scoala #pregatiri #scoala #back to school

Back to school! Cum sa te pregatesti pentru intoarcerea la scoala

Indiferent de varsta lor, multi copii sunt nelinistiti de inceperea scolii sau de intoarcerea la scoala. Vestea buna este ca exista multe lucruri pe care le poti face pentru a-i linisti si a-i ajuta sa se pregateasca pentru un nou an scolar.

1. Devreme la culcare, devreme la trezire

Revenirea la un program de somn scolar nu se va intampla peste noapte! Cu cateva saptamani inainte de inceperea scolii, obisnuieste copilul sa se culce mai devreme. Activitatile blande de destindere, cum ar fi baia si cititul inainte de culcare, il pot ajuta pe copilul tau sa se relaxeze.

2. Restabileste o rutina

Stabilirea unei rutine consistente este importanta pentru copii. Scrie pasii din rutina si repeta-i cu copilul. Seara, aceasta ar putea include efectuarea temelor, ora de joaca, spalatul pe dinti, baia si cititul inainte de culcare.

3. Incurajarea independentei

Copiii care joaca un rol activ in pregatirea pentru intoarcerea la scoala - cum ar fi alegerea si organizarea rechizitelor scolare si a hainelor noi - au mai multe sanse sa fie entuziasmati de intoarcerea la scoala, ceea ce, la randul lor, le usureaza emotiile. Este copilul tau suficient de mare pentru treburi precum golirea masinii de spalat vase sau pregatirea pranzului? Sarcinile zilnice, adecvate varstei, il vor ajuta pe copil sa castige independenta si incredere.

4. Alege rucsacul potrivit

Rucsacurile prea grele sau purtate necorespunzator ar putea duce la intinderi musculare, dureri de cap si dureri de gat. Incearca sa alegi un rucsac realizat din tesatura rezistenta si usoara, cu curele largi si captusite, care sa sustina umerii copilului tau. Ai grija sa nu il tina pe un singur umar.

5. Discutati despre siguranta

Trece in revista regulile de siguranta in aer liber - lucruri cum ar fi sa se uite in ambele sensuri inainte de a traversa strada, sa parcurga acelasi traseu in fiecare zi daca merg pe jos, sa se familiarizeze cu regulile de traversare a strazii si sa fie prudenti atunci cand vorbesc cu strainii.

6. Stabilirea unor obiceiuri sanatoase

Implica-ti copiii in alegerea si pregatirea pranzurilor si gustarilor sanatoase. Ajuta-i sa gaseasca activitati fizice care sa le placa. Du-i la cumparaturi pentru gustari si pranzuri sanatoase pe care le pot impacheta singuri. Incearca sa respecti orele regulate de masa.

7. Limiteaza timpul petrecut in fata ecranului

Intoarcerea la scoala este ocazia perfecta pentru a restabili limitele timpului petrecut in fata ecranelor. De ce sa nu pui intreaga familie sa se "deconecteze" seara, inainte de culcare? Alege un loc unde toata lumea isi poate incarca dispozitivele peste noapte. Foloseste un ceas desteptator in loc de telefonul mobil pentru a te trezi dimineata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului