Cresterea copilului

#cursuri engleza #invata engleza #engleza #copii

5 avantaje pe care copilul tau le are atunci incepe sa invete engleza inainte de 5 ani

 

Pana la 5 ani, copiii pot invata o limba straina in acelasi fel ca limba lor materna, de aceea studiul limbii engleze la aceasta varsta ii va permite copilului tau sa dezvolte abilitati lingvistice in mod usor si natural. Iar cursuri pentru copii cum sunt cele de la British Council au fost dezvoltate special in jurul felului unic in care invata cei mici.

Iata 5 avantaje pe care le are copilul tau daca invata engleza de mic:

1. E varsta la care inca isi foloseste strategiile native, interioare, pentru a invata limba materna, astfel ca ii va fi foarte usor sa se foloseasca de aceleasi mecanisme pentru a invata o a doua limba, engleza.

2. Are timp sa dobandeasca notiuni de vocabular prin joaca si cantece. Va “prinde” limbajul prin activitati la care participa alaturi de un adult – intai intelege activitatea propriu-zisa, iar apoi limbajul, de la adult, cu ajutorul elementelor comune.

3. Are mai mult timp si mai multa energie. Le este mai usor copiiilor mici sa gaseasca timp in program pentru studiul limbii engleze. Activitatile de la gradinita sunt mai informale decat scoala, iar cei mici sunt mai relaxati si nu sunt aglomerati cu teme, testari sau lucruri pe care trebuie sa le memoreze, asa cum se intampla uneori dupa ce incep scoala.

4. Invata mai usor si alte limbi straine. Copilului caruia i se ofera oportunitatea de a invata o limba straina de la o varsta frageda va folosi aceleasi mecanisme interioare, mai tarziu in viata, pentru a invata si alte limbi, asadar ii va fi mai usor sa studieze a treia si chiar a patra limba straina.

5. Porneste cu un avantaj. Copiii mici invata in modul cel mai natural limba engleza, si de aceea au de multe ori o pronuntie mai buna si un simt al acestei limbi si culturi mai pronuntat, fata de adultii sau copiii mai mari care invata limba in mod constient si programatic. Atunci cand ajunge la pubertate, copilul este mult mai constient de sine, abilitatea lui de a invata o limba straina se diminueaza si simte din ce in ce mai mult ca trebuie sa studieze engleza punand accent pe gramatica. Varsta la care are loc aceasta transformare depinde si de nivelul individual de dezvoltare al copilului si de asteptarile societatii in care traieste.

 

Invatarea limbii engleze la o varsta frageda il poate ajuta foarte mult pe copilul tau mai departe. E important ca aceasta experienta sa fie una pozitiva, intr-un mediu sigur si placut in care el se invata prin joaca si isi dezvolta natural abilitatile cognitive si sociale. Cursuri special concepute pentru copiii de 3-5 ani, cum sunt modulele Learning Time with Timmy de la British Council, le ofera celor mici ocazia sa invete engleza placut si natural, alaturi de profesori cu experienta si pasiune.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului