Filme

#thriller #_puzzle-mortal-2004 #mister #crima #jigsaw #saw

Saw IV - primele ecouri


Jigsaw , desi este mort, continua sa bantuie vietile celor vii, fortandu-i sa aprecieze mai mult viata, sau sa-si gaseasca cumplita moarte. Filmul va continua din momentul in care Saw III s-a sfarsit, iar Jeff trebuie sa-si gaseasca fiica si sa scape impreuna din cladirea in care amandoi sunt tinuti captivi.

La stirea ca detectivul Kerry a fost ucis, doi agenti FBI experimentati, Strahm si Perez, ajung la locul faptei pentru a vedea cum detectivul Hoffmann incearca sa-si dea seama ce s-a intamplat cu ramasitele lui Jigsaw si cu puzzle-ul pus la cale de acesta.

Cand comandantul SWAT este rapit si aruncat intr-un puzzle asemanator, ultimul ofiter vizat de Jigsaw are doar 90 de minute pentru a ocoli capcanele acestuia pentru a-si salva prietenul.

Primele reactii

Consensul general la care critica a ajuns odata cu lansarea ultimei parti din seria Saw, este urmatoarea: Saw IV este un film mai mult rascolitor decat silitor, cu materiale deja vazute in partile precedente.

Filmul va putea fi vizionat si la noi pe 28 martie, dupa lungi dezbateri prin care CNA-ul interzicerea difuzarea productiei in cinematografele din Romania.

Pro

BBC: Este foarte variabil; exact cum ar trebui sa fie un film horror. Adevarat, labirintul incepe sa aiba sens – dar Saw a fost tot timpul despre senzatie: un asalt la stomac, nu la creier (Jamie Russell)

PopMatters: Daca Saw era potentialul miez al unui univers plin de teroare, Saw IV este, in acest moment, o serie de sateliti legati impreuna de catre cei mai buni realizatori ai macabrului modern (Bill Gibron)

Contra

ReelViews: Cu usurinta cel mai prost si fara sens episod din cuatrologia Saw. Nu exista fiinte umane in acest film, doar pungi cu sange care asteapta a fi sparte. Vizionarea acestui film este o experienta destul de depresiva (James Berardinelli)

Detroit News: Chiar si fanii filmelor de tortura isi vor invarti ochii la rasucirile si intorsaturile acestei povesti imposibil de agreat (Adam Graham)

San Francisco Chronicle: Aceasta pelicula este un fel de Syriana a filmelor horror. Atat de complicata incat singura sansa de a o intelege este sa mananci mult peste cu o seara inainte si sa vizionezi restul seriei (Peter Hartlaub)

New York Post: Dupa doua filme reusite si unul OK, aceasta franciza se lungeste, dar nu in sensul potrivit. Un film care nu aduce nimic nou, un film care iti da impresia ca se repeta - "I Saw it be-IV" (Kyle Smith)

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Saw IV

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea