Filme

#blake edwards #regizor #a murit

A murit legendarul regizor Blake Edwards

Legendarul regizor Blake Edwards, care a devenit faimos odata cu seria Pink Panther, a murit miercuri seara, 15 decembrie, la varsta de 88 de ani.

Cineastul american a decedat la un spital din Santa Monica (California) in urma unei pneumonii.

Blake Edwards a fost actor, scenarist, producator si un regizor prolific. Si-a inceput cariera la mijlocul anilor ’50, iar in 1959 a inregistrat primul succes in calitate de regizor cu un hit de box-office, Operation Petticoat care ii avea in rolurile principale pe Cary Grant si Tony Curtis. Faima hollywoodiana si-a castigat-o insa doi ani mai tarziu cu clasicul Breakfast at Tiffany’s, care a propulsat-o pe Audrey Hepburn la statutul de stea de cinema.

In 1963, Edwards a regizat primul film din seria de mare success The Pink Panther. A realizat apoi patru filme din aceeasi serie pe parcursul a 20 de ani si a creat, cu ajutorul actorului Peter Sellers, unul din cele mai amuzante si memorabile personaje din istoria cinematografiei, inspectorul Jacques Clouseau.

La sfarsitul anilor ’60 a cunoscut-o pe cea de-a doua sotie, faimoasa actrita Julie Andrews , alaturi de care a adoptat doi copii.

Printre cele mai cunoscute filme regizate de Blake Edwards se numara The Great race, The Party, Blind Date sau Victor/Victoria. Cineastul a primit in 2004 un premiu Oscar pentru intreaga cariera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea