Casa de Craciun

#amenajare masa craciun #craciunite #craciun

Vin sarbatorile! Idei si sfaturi pentru aranjamente de masa cu craciunite

Fie ca este vorba despre o cafea cu prietenii, de un pranz in familie sau de cina de Craciun, o masa frumos decorata face parte din reteta pentru o sarbatoare reusita, iar craciunitele pot fi piese centrale pe mesele voastre. Expertii de la Craciunite pentru Europa (Stars for Europe) va prezinta ideile si sfaturile lor pentru a va decora masa cu craciunite.

Piese centrale pentru mese opulente, colorate cu rosu, auriu si bronz

Craciunitele in contraste stralucitoare sunt vedetele acestui decor elegant in culori de rosu, auriu si bronz. Ca planta intreaga intr-un pocal auriu, stilat sau ca flori taiate, puse in suporturi facute din mere, craciunitele dau mesei un aer festiv.

DIY:  Suporturi pentru craciunite si lumanari

Va puteti decora masa de Craciun cu suporturi pentru craciunite si lumanari, pe care le faceti singuri rapid si usor. Pe deasupra, le puteti aranja intr-o multime de feluri.

Aveti nevoie de: mini-craciunite, sclipici auriu, lipici, mere glazurate, lumanari, suporturi de lumanari care au o terminatie ascutita, eprubete, muschi de copac, sarma aurie, portocale, panglica decorativa rosie si piuneze sau bolduri.

Cum sa creati suporturile:

Pentru suportul de craciunite, faceti o gaura in mar la nivelul coditei, apoi folositi lipiciul ca sa acoperiti suprafata din jurul gaurii. Acoperiti lipiciul cu sclipici auriu si indepartati excesul. In final, puneti eprubeta in gaura, umpleti-o cu apa si plasati craciunita inauntru.

Ca sa creati suportul de lumanari cu craciunite, indepartati cu grija mini-craciunita din ghiveciul ei, impachetati radacina in muschiul de copac si legati-l cu sarma aurie. Sfat: udati inainte planta, ca solul sa fie umed. La final, infigeti suportul de lumanare in solul acoperit de muschi.

Inconjurati portocalele cu panglica rosie, legati o funda si asigurati-o in partea de jos a fructului cu o piuneza sau un bold.

Aranjati suporturile de craciunite si lumanari pe masa impreuna cu portocalele decorate si mai multe mere glazurate.

Decoratiune somptuoasa cu craciunite roz

Craciunite roz, vaze si pahare aurii, globuri de Craciun stralucitoare, lumanari si o instalatie de luminite creeaza o atmosfera romantica si glamour la aceasta masa de Craciun. Ilex verticillate (adica acea planta cu fructe mici si rosii) si frunzisul de eucalipt completeaza minunat crengutele de craciunite. Mai multe tulpini taiate au fost aranjate impreuna cu conuri de brad pe farfurie.

Decoratiune de masa eleganta cu craciunite crem

Nuantele calde de verde inchis au un efect calmant si creeaza o atmosfera relaxata. In aceasta decoratiune de masa eleganta, ele sunt intr-un contrast minunat cu nuanta de crem a craciunitelor. Oferiti-le invitatilor dumneavoastra o primire calda si puneti-le cate o craciunita pe farfurie. Sfat: ca sa evitati contaminarea, ori impachetati tulpinile cu hartie de flori verzi, ori le puneti in eprubete cu apa.

Craciunite in stil scandinav

In acest decor elegant de inspiratie nordica, craciunitele crem sunt combinate cu crengute de Ilex (Ilex verticillata), Mahon de mlastina (Eucalyptus robusta), Anthurium (Anthurium andraeanum) si Protea (Protea neriifolia) ca sa creeze un aranjament artistic.

Craciunitele taiate

Cand sunt taiate, craciunitele ies in evidenta datorita „florilor” (mai bine spus „bracteelor”, caci acesta este termenul corect pentru frunzele lor colorate) si faptului ca rezista foarte mult timp in vaza. Crengutele craciunitelor pot fi pastrate proaspete pentru aproximativ doua saptamani intr-un vas cu apa proaspata sau intr-un burete pentru aranjamente florale. Imediat dupa taiere, inmuiati capetele taiate in apa fierbinte (in jur de 60°C) pentru cateva secunde si apoi imediat in apa rece. In exemplul din partea stanga, o craciunita a fost pusa intr-un glob de Craciun al carui mic dop a fost scos, iar globul a fost umplut cu apa. Dupa aceea, globul a fost pus intr-un bol. O eticheta arata numele musafirului care sta in acel loc.

Urmati aceste sfaturi si o sa va bucurati de craciunite colorate si dupa Anul Nou. Pentru mai multe informatii si o multime de idei de decoratiuni cu craciunite, vizitati https://starsforeurope.com/ro/ .

 

FOTO: Stars for Europe (Craciunite pentru Europa)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului