Casa de Craciun

#craciun #brad craciun #pisici

Cum sa tii pisica departe de brad cu un condiment banal. Remediul simplu si eficient

Perioada Craciunului este una plina de bururii pentru pisicile de apartament care, in sfarsit, au ocazia de a se catara in pom. In plus, ornamentele decorative din brad sunt extrem de tentante pentru micutele feline.

 

Posesorii de pisici stiu deja ca acestea obisnuiesc sa dea brazii jos, sa dea ornamentele jos si sa-si gasesca culcusul in pom. Multi posesori de pisici apeleaza la diverse trucuri pentru a tine felinele departe de bradul de Craciun. Tocmai de aceea Infocons vine cu cateva recomandari pentru cei care au pisici acasa si vor sa le tina departe de brad. 

“Piperul poate tine pisicile departe de bradul de Craciun!

Piperul poate fi un remediu eficient pentru a descuraja pisicile sa se apropie de bradul de Craciun. Pisicile nu sunt, in general, atrase de mirosul si gustul iute al piperului. Iata cateva sfaturi si metode suplimentare pentru a tine pisicile departe de brad:

1. Piper sau substante repelente

Presararea piperului in jurul bazei bradului sau crearea unei bariere de piper poate descuraja pisicile sa se apropie. Exista, de asemenea, spray-uri pe baza de substante repelente, concepute special pentru a impiedica animalele sa se apropie de anumite zone.

2. Foloseste folie de aluminiu

Un alt truc eficient este sa asezi folie de aluminiu in jurul bazei bradului. Pisicile detesta sunetul si senzatia produse atunci cand pasesc pe folie, ceea ce le va descuraja sa se apropie de brad.

3. Utilizeaza portocale

Pisicile au o aversiune fata de mirosul de portocala. Asadar, poti incerca sa atasezi coji de portocale in jurul bradului sau chiar sa pulverizezi ulei esential de portocala in zona respectiva pentru a le impiedica sa se apropie.", a explicat InfoCons intr-o postare pe Facebook, destinata celor care au pisici.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare