Casa de Craciun

#alegere brad #brad natural #brad

Brad natural sau artificial? Care este cea mai buna alegere?

De sarbatorile de iarna exista doua variante pentru cei care obișnuiesc sa împodobeasca bradul: natural sau artificial. Care sunt avantajele și dezavantajele? Tu ce alegi?

 

Exista oameni care prefera bradul artificial, care poate fi pastrat multi ani, însa, în același timp sunt și persoane care nu concep sa treaca sarbatoarea de Craciun fara ca în casa lor sa miroasa a brad natural. 

Avantaje/dezavantaje brad artificial:

- bradul artificial poate fi folosit timp de mai multi ani la rand, astfel faci economie și scapi de grija alegerii unui nou brad în fiecare an.

- bradul artificial nu va mirosi la fel de frumos ca unul natural, însa nici nu va lasa ace prin toata casa.

- brazii artificiali sunt facuti din PVC, material plastic ce contine substante toxice pentru oameni şi animale. Acest lucru se întampla mai ales atunci cand alegi un brad foarte ieftin, de calitate slaba.

- oamenii care prefera brad artificial sunt tentati sa creada ca aceștia sunt mai prietenoși cu mediul deoarece nu mai sunt taiati atat de multi brazi natural. Adevarul este însa ca bradul din PCV nu este biodegradabil. 

Bradul natural:

- mirosul natural de cetina contribuie la crearea unei atmosfere de sarbatoare greu de egalat pentru cei care nu concept Craciunul fara acest detaliu olfactiv. 

- este indicat sa alegi un brad natural în ghiveci, crescut în pepiniera. Ulterior, poti încerca sa plantezi bradul din ghiveci, daca îl îngrijeşti corespunzator pe perioada sarbatorilor.

- spre deosebire de bradul artificial, cel natural poate fi reciclat, apoi refolosit sub forma de rumeguș.

- bradul natural trebuie cumparat în fiecare an, așadar poate fi mai costisitor. 

- bradul natural nu necesita timp pentru a-l monta/demonta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea