Casa de Craciun

#coronitta #decorare coronita #coronita craciun

Cum sa decorezi o coronita de Craciun

Daca ai intrat deja in spiritul sarbatorilor de iarna, atunci poate ca nu ar fi rau daca ai sa-ti decorezi si casa. Tot petrecem mai mult timp acasa, nu-i asa? Ce zici daca faci propria ta coronita de Craciun? Va fi unicat si te va reprezenta intocmai, in plus crearea ei te va relaxa cu siguranta!

Daca nu esti sigur/a cum ai putea sa realizezi o coronita de Cracium, nu-ti face griji, am pregatit pentru tine toate informatile necesare, chiar si un tutorial video! Iata cum poti sa faci o coronita de Craciun cu elemente naturale, pas cu pas.

Cum coronita de Craciun de pe usa este „cartea ta de vizita” in aceasta perioada, o poti personaliza asa cum iti place si ii poti oferi un simbolism aparte.

Te poti ocupa chiar tu de decoratiuni, iar noi iti sugeram sa alegi elemente naturale, prietenoase cu natura: felii de portocala deshidratata, lamai deshidratate, felii de mar deshidratat, anason, flori de bumbac, bete de scortisoara, ilex, decoratiuni de lemn sau material textil.

Feliile de portocala se pot pune in deshidrator sau pot fi lasate cateva zile calorifer daca nu ai un deshidrator la indemana. Avantajul este ca toata casa ta va mirosi minunat!

Lamaile se cresteaza si se pun intregi in deshidrator sau, la fel, se asaza cateva zile pe calorifer. Bumbacul si ilexul nu au nevoie de tratament special, pot fi puse in forma naturala pe coronita, chiar asa cum sunt ele.

Coronita din brad poate fi cumparata ca atare de la o florarie online – recomandam noi – sau offline, ori o poti face chiar tu, folosind un cerc, pe care sa prinzi crengile de brad. Sfatul specialistului: daca alegi sa faci tu coronita, cauta un tip de brad cu ace mai moi si mai groase. Vei lucra mai usor cu el si vei preveni eventualele accidente.

Elemente pentru o coronita de Craciun

Inainte de a te incepe, ai nevoie de: coronita de brad, decoratiuni la alegere, pistol de lipit sau sarma. De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi elementele decorative pentru o coronita de Craciun:

  • decoratiuni din aceeasi gama: fie decoratiuni naturale, fie decoratiuni din plastic sau sticla, insa din aceeasi gama cromatica;
  • decoratiuni de marimi mici, pentru ca ele sa infrumuseteze coronita si sa o puna in valoare, nu sa distraga atentia;
  • daca alegi decoratiuni naturale, alege-le astfel incat sa isi pastreze forma si prospetimea cum ar fi bete de scortisoara, anason, fructe deshidratate, bumbac;

Cum se decoreaza o coronita de Craciun

Alegerea decoratiunilor

  • Alege „decoratiunea vedeta”. Adica elementul care vrei sa iasa cel mai mult in evidenta. Acesta poate fi putin mai mare decat restul sau de o culoare diferita.
  • Alege cel de-al doilea tip de decoratiune, trei bucati, si pune-le deoparte.
  • Procedeaza la fel si cu restul. In functie de marimea lor, alege cate 3 sau 6 bucati din fiecare decoratiune.

Sistemul de prindere al decoratiunilor

Cel mai simplu ar fi sa ai un pistol de lipit cu silicon. Daca nu, poti prinde fiecare element cu sarma subtire. Pentru inceput, se „insarmeaza” fiecare decoratiune, apoi se procedeaza la a le prinde de coronita.

Asezarea decoratiunilor pe coronita

Urmarind estetica si simetria, decoratiunile principale sunt primele pe care trebuie sa le asezam pe coronita de Craciun. Acestea se asaza astfel incat sa formeze un triunghi echilateral.

Pe acelasi principiu se merge mai departe cu cele secundare, asezate simetric.

Dupa ce am fixat aceste decoratiuni, trecem la decoratiunile care completeaza decorul coronitei. Adica toate piesele mai mici care se asaza si ele simetric, in spatiul ramas gol.

Cand coronita este gata, verificati inca o data ca toate elementele sa fie bine prinse. Apoi, o puteti atarna pe usa cu ajutorul unei panglici de matase.

Mai jos iata si un tutorial video care ilustreaza pas cu pas decorarea coronitei de Craciun:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului