Casa de Craciun

#craciun #lumanari craciun #decoratiuni craciun #lumanari

Cum sa decorezi lumanarile de Craciun

Craciun fara lumanari decorative nu exista! Adu o alura de sarbatoare in casa ta cu ajutorul lumanarilor decorate in spirit de sarbatoare. Iata cateva idei simple si rapide din care sa te inspiri.

Decoratii festive cu plante si ghivece

Ghivecele de flori nu sunt numai un accesorii necesar primavara. Le poti folosi si acum, in plina iarna, pe post de candelabre de Craciun. Pune o bucata de spuma florara umeda in interior si fixeaza pe marginea ei exterioara crengute cu frunze verzi, cu fructe de padure si, desigur, crengute de brad. Spatiul din mijloc pastreaza-l liber pentru lumanare. Fizeaxa lumanarea in spuma de pe fundul ghiveciului cu sarme.

Suport de lumanare feerie de iarna

Creeaza un aspect de iarna inghetat cu acest suport numit feerie de iarna datorita fulgilor de nea. Lipeste sabloanele de fulgi de zapada sau autocolante cu motive care sugereaza iarna pe exteriorul unui vas de sticla - poate fi un simplu pahar transparent. Intr-o zona bine ventilata, pulverizeaza pe suprafata paharului vopsea metalica argintie. Cand s-a uscat, dezlipeste autocolantele sau sabloanmele steluta, dezvaluind formele ramase nevopsite care vor crea o atmosfera de feerie de iarna prin jocul luminii lumanarii din pahar.

Suporturi de lumanari cu crengute de brad

Lumanarile si crengutele de brad nu au cun sa lipseasca in decorul de Craciun, fiind cele mai versatile elemente posibile. Ele se reunesc si acum pentru a crea aceste superbe suporturi de lumanari. Ai nevoie de un pahar cu picior, cateva crengute de brad si un adeziv sub forma de spary. Dupa ce ai fixat crengutele de brad pe exteriorul paharului cu adeziv, asteapta cateva secunde ca sa se lipeasca, apoi preseaza fiecare crenguta pe suprafata paharului. Dupa ce s-a uscat complet adezivul, taie cozile care depasesc fundul paharului.

Decoratii naturale de Craciun

Pentru un aspect de sezon, lipeste migdale cu lipici fierbinte in jurul unei lumanri si infasoara apoi o sfoara de canepa rustica. Aseaza lumanarea intr-o tavita festiva, alaturi de o crenguta de brad.

Poti folosi aceasta idee atat pentru Craciun, cat si pentru alte sarbatori, inlocuind nucile cu elemente decorative de sezon cum ar fi frunzele uscate.

Decor de sarbatoare

Poti da paharelor tale de sticla un aspect temporar de Craciun cu hartie de cadouri facuta sul si lipita sau legata cu sfoara sau panglici. Infasoara hartia in jurul paharului, taind-o astfel incat sa se potriveasca perfect. O poti lipi apoi cu patrate adezive sau o poti lega cu sfoara sau panglici frumos colorate.

Mare de lumanari

Aseaza mai multe lumanari albe pe masa de-a lungul unui suport sau a unei oglinzi. Completeaza piesa centrala cu crengute verzi de brad parfumate, portocale mici si alte fructe de sezon. Poti folosi si o ghirlanda de Craciun pe care sa o tesi in jurul lumanarilor.

Decoratii cu acadele pentru lumanari

Tratamentul preferat de Craciun, adica bastoanele de acadele, se pot folosi si ca decor. Infasoara baza lumanarii cu banda dublu adeziva si prinde pe ea bastoanele de acadele, pe tot diametru lumanari. Iata un decor dulce de sarbatoare care nu va trece neobservat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului