Constructia casei

#buget #renovare #renovare locuinta

Renovarea casei pe cont propriu: 6 greseli de evitat

Renovarea locuintei tale nu trebuie sa implice neaparat ajutorul primit din partea unor specialisti. Intr-o mai mica sau mai mare masura, chiar si tu poti porni in acest demers, atata timp cat iti iei precautiile necesare. Care sunt greselile pe care le-ai putea comite cand renovezi pe cont propriu? Descopera-le in continuare!



1 Subestimezi complexitatea proiectului


Inainte de a te inhama la renovarea casei , intreba-te daca esti capabil sa o duci la bun sfarsit de unul singur (si cu ajutorul membrilor familiei tale). Pune pe hartie tot ceea ce iti doresti sa realizezi si analizeaza realist complexitatea proiectului, astfel incat sa fii sigur ca nu ii subestimezi amploarea si nivelul de dificultate. Ia in considerare, in tot acest timp, si aptitudinile tale si posibilitatile (reale) de care dispui.


2 Nu ai un buget realist


Bugetul de care dispui atunci cand iti propui sa iti renovezi locuinta este unul dintre aspectele esentiale de care trebuie sa tii cont si, de multe ori, este cel care iti poate da cele mai mari batai de cap. Chiar si dupa o analiza minutioasa a cheltuielilor pe care le presupune proiectul tau de renovare , asigura-te ca maresti bugetul final cu circa 15%-20% din suma, astfel incat sa fii acoperit si in cazul unor cheltuieli neprevazute.


3 Nu anticipezi eventualele incidente


Lasand la o parte cheltuielile care pot aparea independent de vointa ta, este important sa anticipezi si eventualele incidente care se pot ivi in timpul renovarii. De pilda, in cazul in care locuiesti intr-o casa veche, tine cont de faptul ca aceasta ar putea fi mai putin rezistenta decat iti imaginezi tu. Intreprinde o verificare minutioasa si abia apoi apuca-te de lucru.


4 Te intinzi mai mult decat iti este plapuma


Entuziasmat de schimbarile pe care le-ai putea face in casa ta, se poate sa te lasi dus de val si, in loc sa iti renovezi doar sufrageria si dormitorul, sa iti doresti sa refaci intreaga casa. In doi timpi si trei miscari, poti constata ca proiectul iti depaseste cu mult posibilitatile si ca nu reusesti sa duci la final nimic din ce ti-ai propus. De aceea, este esential sa ai un plan bine pus la punct de la bun inceput si sa te tii de el, lasand pe alta data modificarile suplimentare.


5 Optezi pentru lucruri si materiale nepotrivite


In functie de ceea ce iti doresti sa obtii si de specificul locuintei tale, este important sa alegi materialele si lucrurile care se potrivesc cel mai bine. De pilda, nu iti cumpara un frigider urias daca ai o bucatarie minuscula.

In ceea ce priveste materialele, atentie si la calitate: daca iti doresti ca acestea sa reziste, fii pregatit sa aloci renovarii un buget mai generos. Nu uita, bineinteles, sa nu combini elemente foarte scumpe ( blat de bucatarie din granit) cu unele foarte ieftine ( linoleum ).


6 Nu iti stabilesti un termen limita realist

Este firesc sa iti doresti sa termini cat mai repede renovarea casei. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te grabesti sa duci totul la bun sfarsit - de cele mai multe ori, graba se traduce printr-o treaba de mantuiala. Accepta faptul ca proiectul de renovare a locuintei iti va lua mai mult decat ti-ai fi dorit tu si, in functie de programul tau, stabileste un deadline pe care stii ca il poti respecta fara sa te dai peste cap.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea