Constructia casei

#demarare proiect #constructia casei

Constructia casei – cand este bine sa demarezi proiectul?

Sa presupunem ca deja stii cum vrei sa arate casa, ai terenul deja cumparat, insa mai trebuie sa iti gasesti timp si o echipa de constructori iscusiti si rapizi. Insa, totusi, cand este cea mai buna perioada de constructie a unei noi case?

 

Ei bine, aici trebuie sa iei considerare, pe langa buget si autorizatii, raspunsul la urmatoarele doua intrebari: “Vrei sa o finalizezi total anul ascesta?” si “Sau preferi sa o lasi la rosu, cu acoperisul facut, si sa o finalizezi in urmatorul an?”.

In primul rand, inainte de a te apuca de constructii, trebuie sa stii ca pozitionarea casei se face intotdeauna la sud. In acest fel, casa va fi inundata de lumina naturala a soarelui p tot parcursul zilei. Dimineata, soarele va fi pe fatada de la est, iar la pranz si cateva ore din dupa-amiaza, fatada principala va fi sub soare. Ciclul se incheie la asfintit, atunci cand fatada vestica va fi luminata de soare.

Daca angajezi o firma de constructori, cere-le un plan detaliat al lucrarilor. Despre fiecare material folosit si despreprepararea betonului. Asta pentru ca trebuie sa stii exact cum va fi construita casa ta, pentru ca tu o vei putea folosi zeci de ani dupa construire. Incearca sa adaugi in contract puncte pentru ca atunci cand sunt prezente defecte de calitate in procesul sa construire, aceastea sa fie sanctionare prin penalizare pentru firma si / sau prin repararea gratuita a neregulilor.

Ia in calcul depozitarea materialelor de constructii si chiar contacteaza o firma de transport moloz Bucuresti, care sa te ajute cu eliberarea zonei de dupa construire. Multe dintre materialele si lemnele ramase trebuie aruncate in locuri speciale pentru ca, in caz contrar, risti amenzi.

Constructia casei la cheie in acelasi an inseamna ca trebuie sa te apuci primavara de lucru. Dar cum conditiile meteo poti fi vitrege este foarte important ca niciodata sa nu-i platesti constructorului un avans prea mare. Dupa ridicarea casei si constructia acoperisului nu mai depinzi de vreme si poti incepe usor-usor finisajele interioare.

In ceea ce priveste constructia casei la rosu, cu acoperis, nu esti deloc in criza de timp. Insa este recomandat ca sa aplici macar un strat de tencuiala exterioara si sa astupi ferestrele si usile de la intrare, in cazul in care nu ai bugetul pentru a le monta acum.

Pe langa cele doua posibilitati explicate mai sus aveti ocazia ca in prima faza sa construiti casa la gri. Casa construita la gri are acoperisul facut, tamplaria exterioara montata, instalatiile electrice si sanitare facute, sapele turnate si peretii sunt tencuiti. Pentru o viitoare etapa ar mai ramane decat finisarea interiorului si a fatadei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea