Constructia casei

# solutii ignifugare #tratare lemn # ignifugare

Cum tratam si protejam lemnul? Solutii eficiente de la Deposib.ro

Indiferent ca vorbim despre usi, scari sau despre ferestre, cert este faptul ca adesea atentia noastra se indreapta inspre lemn atunci cand trebuie sa facem alegeri in ceea ce priveste materialul tamplariei. Lemnul natural este unul dintre acele materiale care reusesc sa inglobeze foarte bine estetica cu functionalitatea, fapt ce il transforma intr-unul dintre cele mai preferate materiale de catre proprietarii de locuinte si nu numai. Chiar daca am fi tentati sa credem ca PVC-ul este un material mult mai popular la ora actuala, unicul avantaj al acestuia sta in faptul ca are un pret de achizitie mai accesibil spre deosebire de lemn. Cu toate acestea insa, luxul si functionalitatea lemnului sunt aspecte de neintrecut de niciun alt material. Cu toate acestea insa, lemnul inca ramane unul dintre materialele care necesita o atentie mai deosebita atunci cand vine vorba despre intretinere.

 

Un lucru pe care foarte multi proprietari de locuinta uita sa il aiba in vedere este faptul ca pentru a rezista pentru vreme cat mai indelungata, tamplariile din lemn au nevoie de tratamente speciale, tratamente care astazi se pot face foarte simplu prin intermediul unor solutii concepute cu acest scop. Solutiile antimucegai, solutiile anticarii pentru lemn, precum si cele pentru ignifugarea lemnului sunt doar cateva exemple bune de solutii care ne pot ajuta considerabil sa protejam lemnul.

Solutiile antimuceigai

Mucegaiul este una dintre problemele cele mai comune in care lemnul poate fi compromis, situatii cu care ne putem confrunta destul de frecvent daca nu intretinem lemnul in mod corespunzator. Din pricina umezelii excesive, lucru care se intampla de multe ori in mediul exterior, aparitia mucegaiului este un proces inevitabil si care din pacate distruge cu mare usurinta suprafetele din lemn daca nu sunt intretinute cu solutii de calitate si in mod periodic. Aceasta solutie antimucegai pentru lemn este creata particular pentru a combate mucegaiul si reprezinta cea mai buna optiune pe care o avem atunci cand vrem sa protejam lemnul de efectele daunatoare ale acestuia.

Solutiile anticarii/ antiinsecte

Lemnul este un material foarte deosebit si care se poate integra cu usuritna in aproape orice decor, insa una dintre cele mai mari vulnerabilitati ale acestuia raman insctele si cariile, care il pot distruge cu usurinta daca nu luam masuri imediate. Aceasta solutie anticarii sau cea de eliminat insectele si-au dovedit de-a lungul timpului utilitatea avand in vedere ca in speta acestea reprezinta unica modalitate prin care putem tine la distanta cariile si insectele daunatoare care pot distruge cu usurinta acest material.

Solutiile de ignifugare

Solutiile de inginifugare ne sunt mai mult decat esentiale avand in vedere ca lemnul este un material inflamabil si o secunda de neatentie poate insemna o adevarata tragedie. Solutiile de ignifugare lemn insa reuesc sa reduca semnificativ riscul ca lemnul sa se aprinda cu usurinta, astfel ca este mai mult decat indicat sa le utilizam. Mai mult decat atat, aceste solutii protejeaza foarte eficient si impotriva insectelor si a cariilor de lemn, fiind astfel un produs 3 in 1 foarte practic pentru gospodarie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare