Constructia casei

#profile pvc #placare aluminiu #tamplarie pvc

Cat de importanta este placarea cu aluminiu a profilelor PVC

Bucura-te de o locuinta asa cum ti-ai dorit! Cele mai importante caracteristici ale unei locuinte de vis sunt confortul si siguranta, alaturi de un aspect modern sau clasic, in functie de nevoile personale si, desigur, rezistenta elementelor care intra in structura acesteia.

De aceea, rolul tamplariei este sa indeplineasca principalele criterii pentru a crea mediul optim pentru casa ta. Ce parere ai de varianta tamplariei PVC placate cu aluminiu?

Daca vrei sa cresti rezistenta elementelor de compartimentare la socurile mecanice, sa le prelungesti durata de viata si sa le aduci un design aparte, placarea cu aluminiu este cea mai ingenioasa metoda.

Insa, cat de importanta este placarea cu aluminiu a profilelor PVC? Sa aflam in continuare.

Ce inseamna placarea cu aluminiu a profilelor PVC

Ai observat vreodata acel luciu metalic care imbraca unele ferestre si usi din PVC? Acest lucru se datoreaza unei tehnici numite "placare cu aluminiu", a carei scop este sa ofere un scut de protectie pentru tamplarie.

Aluminiul este un material cunoscut pentru rezistenta sa superioara, iar placarea cu acest material durabil contribuie la performantele excelente in ceea ce priveste izolatia termica si fonica si usurinta in intretinerea ferestrelor si usilor din PVC.

De asemenea, placarea la exterior creste rezistenta la socuri mecanice, la intemperii si durata de viata a produselor tale de tamplarie.

Unde mai pui ca materialele si tehnologiile de ultima generatie folosite pentru placarea cu aluminiu confera un design de invidiat?

Daca vrei sa cresti rezistenta elementelor de tamplarie si doresti sa le oferi un aspect deosebit, exista mai multe motive pentru care placarea profile PVC pentru ferestre si usi este cea mai buna solutie.

De ce sa alegi placarea cu aluminiu a ferestrelor si usilor PVC

In primul rand, daca ai ales tamplaria PVC in defavoarea celei din aluminiu, trebuie sa stii ca te poti bucura de aceleasi avantaje prin placarea cu aluminiu a tamplariei.

In combinatie cu PVC-ul, aluminiul creste proprietatile de izolare termica si fonica ale ferestrelor si usilor.

Iata, pe larg, care sunt avantajele placarii cu aluminiu a tamplariei PVC:

Rezistenta sporita

Datorita aluminiului aplicat pe profile, fereastra si usa de termopan devine mai rezistenta la efractie si la factorii externi. Mai exact, placarea cu aluminiu asigura rezistenta in fata ploilor torentiale. Tamplaria PVC rezista mai mult la uzura, indiferent de intemperiile care apar.

Paleta de culori

Exista o multitudine de nuante ce pot fi aplicate prin placarea profilelor PVC cu aluminiu. Cei mai buni furnizori iti ofera posibilitatea de a alege culoarea sau textura tamplariei in functie de preferintele si nevoile tale. De asemenea, poti opta pentru culori diferite: o culoare la interior si alta la exteriorul locuintei tale. Exista culori RAL mate cu suprafata neteda, culori cu aspect granulat sau in nuante de nuc sau stejar.

Usurinta in intretinere

Usurinta cu care tamplaria PVC placata cu aluminiu este intretinuta reprezinta un real avantaj datorita suprafetei protectoare care nu permite murdariei sa deterioreze rama. Nu ai nevoie de solutii abrazive sau produse de curatenie ce contin agenti chimici agresivi. In plus, e important sa stii ca placile din aluminiu sunt realizate astfel incat sa nu oxideze.

Design unic

Ferestrele si usile din aluminiu capata un aspect nou si elegant. In plus, iti poti personaliza ferestrele si usile pentru o locuinta care sa „vorbeasca” despre gusturile tale. Unde mai pui ca placarea tamplariei PVC ajuta la ascunderea aspectelor inestetice aparute pe rame si cercevea?

Izolare termica si fonica

Imagineaza-ti ca ferestrele si usile tale sunt ca niste protectori ai locuintei tale, dar au nevoie de o armura adecvata. Placarea cu aluminiu adauga acea armura. Stratul de aluminiu adaugat prin placare asigura termoizolare si fonoizolare de inalta calitate ca tu sa te poti bucura de temperaturi constante si liniste.

Costuri de achizitie si montare reduse

Spre deosebire de tamplaria din aluminiu, placarea are costuri mult mai mici. Astfel, vei putea sa imbunatatesti aspectul si performanta tamplariei fara sa iti afectezi semnificativ bugetul.

Cand se face placare cu aluminiu a profilelor PVC ?

Daca te-ai intrebat cand ar trebui sa iei in considerare placarea cu aluminiu pentru profilele PVC ale ferestrelor si usilor tale, raspunsul este inainte de montarea propriu-zisa.

Exista doua motive pentru care se recomanda astfel si anume:

  • Pentru ca aluminiul nu este atat de de maleabil.
  • Pentru ca placarea cu aluminiu necesita mici tratamente ce nu pot fi facute pe elemente de compartimentare deja montate.

Din acest motiv, este necesar ca serviciul de placare termopane cu aluminiu sa fie realizat anterior, iar apoi sa se realizeze placarea propriu-zisa.

Este important sa stii ca alegerea unui furnizor de incredere, cu experienta si renume in industrie, este cheia pentru a te asigura ca ferestrele si usile tale vor beneficia de toate avantajele placarii cu aluminiu.

Foto: https://www.barrier.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului