Constructia casei

#shimbari #amenajare #bucatarie #balcon

Bucataria si balconul: mici schimbari pe care le poti face chiar tu pentru a le schimba vibe-ul

Balconul este o adevarata comoare intr-o casa. Nu numai ca iti ofera posibilitatea de a petrece timp in aer liber, ci poate fi un real ajutor in privinta spatiului de depozitare si chiar in transformarea sa intr-o bucatarie.

 

Unul dintre putinele lucruri bune care au reiesit din urma pandemiei de COVID-19 a fost faptul ca am avut timp sa gandim si sa implementam tot felul de schimbari in casele noastre. Fie ca am gasit inspiratii noi de pe internet sau ca doar am avut timpul necesar pentru a face ceea ce ne-am propus demult, cert este ca a fost, din acest punct de vedere, o perioada benefica.

Balconul si bucataria au fost spatiile care au beneficiat de cele mai multe schimbari pozitive. Asta deoarece, stand mai mult acasa, majoritatea oamenilor au incercat tot felul de retete noi, iar timpul in aer liber a fost petrecut, in mare parte, pe balcon.

Iata cateva din schimbarile pe care si tu le poti aduce acestor doua spatii, fara prea mult efort:

Bucataria

O mica schimbare este mereu benefica, mai ales intr-un loc in care petreci destul de mult timp gatind. O data la ceva timp, cate o mica schimbare este necesara si din cauza deteriorarii lucrurilor, nu doar din plictiseala. Indiferent care ar fi motivul tau, iata care sunt micile detalii care fac marile diferente:

Schimba culoarea mobilei: deoarece aceasta este cea care ocupa cea mai mare parte a bucatariei, este firesc sa atraga atentia. Inlocuirea ei implica un buget pe care este posibil sa nu vrei sa-l aloci, asa ca este mult mai ieftin sa cumperi niste vopsea speciala pentru mobila si sa-i schimbi sau sa-i improspatezi culoarea. Poti, de asemenea, sa iei un nou blat bucatarie, acesta putand fi schimbat fara un efort deosebit.

Corpul principal de iluminat si perdeaua joaca un rol esential in imaginea de ansamblu a bucatariei. De aceea, le poti schimba cu modele mai noi, dar care sa se potriveasca in peisaj. Pentru a crea fluiditate spatiului, axeaza-te pe piese care sa aiba acelasi stil.

Balconul

Indiferent de forma si dimensiunea sa, balconul poate fi o adevarata oaza de liniste pentru tine. Chiar daca nu ai un peisaj de poveste, amenajandu-ti balconul dupa propriile gusturi, acesta poate fi noul tau loc preferat. Pentru a te duce cu gandul mai aproape de natura, poti apela la o pardoseala formata din dale pentru terasa, de culoarea lemnului. Acestea vor acoperi perfect betonul gri si se pot prinde foarte usor.

Din punct de vedere al pieselor de mobilier, iti recomandam sa te focusezi, in primul rand, pe cele mai importante elemente: masa si scaunele. Pornind de la ideea ca aici iti vei petrece timpul savurand o cafea sau un ceai, admirand rasaritul sau apusul, ascultand muzica, meditand sau citind o carte, intai de toate vei avea nevoie de un loc in care sa te asezi.

Daca spatiul este foarte restrans, opteaza pentru o masa plianta pentru balcon. Aceasta va ocupa foarte putin spatiu, este ideala pentru a pastra doar strictul necesar si poate fi stransa atunci cand nu ai nevoie de ea. Daca balconul tau are o dimensiune generoasa, atunci poti alege o masa rotunda sau chiar dreptunghiulara si doua scaune pariziene ori o bancheta cu spatiu de depozitare.

Ulterior, te poti axa pe detaliile care sa-i aduca balconului tau vibe-ul dorit. Poti adauga ghivece cu plante verzi pe un suport vertical pentru a adauga un plus de culoare. O instalatie luminoase, cu becuri cu lumina calda poate fi acel detaliu care sa faca diferenta in serile petrecute pe balcon.

Aducand mici schimbari acestor doua zone ale casei tale, poti avea parte de un vibe nou, fara prea mult efort.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului