Cariera

#locuri de munca #sistemul sanitar #locuri de munca in sistemul sanitar #locuri de munca medici

Se deblocheaza o treime din locurile de munca din sistemul sanitar

Ministrul Sanatatii, , a anuntat ca o treime din cele circa 45.000 de din sistemul sanitar vor fi deblocate, prin modificarea legii, in prima parte a anului.

"Din cauza resurselor financiare, nu vom putea debloca decat o treime, desi dorim sa le deblocam pe toate cele 45.000 de posturi vacante . Noi am inaintat deja informatiile pe site-ul ministerului", a precizat ministrul Ritli.

Vorbind despre obiectivele Ministerului Sanatatii pentru acest an ministrul a precizat ca a fost elaborata legislatia care sa sprijine introducerea medicamentelor generice, deoarece este o politica ferma a guvernului si a ministerului ca sa faciliteze medicamentele generice, ale caror molecule sunt identice cu cele originale si eficienta terapeutica la fel, dar sunt mai ieftine.

In ce priveste coplata , ministrul a mentionat ca legea 220/2011 in varianta iesita din parlament nu este aplicabila tehnic, motiv pentru care ministerul va aduce modificarea acestei legi, in sensul unei sume fixe, modice, pentru pacienti, legea urmand sa fie aplicabila la sfarsitul anului 2012 sau anul viitor.

Potrivit ministrului, in anul 2012, in cadrul sistemul asigurarilor de sanatate , se va aplica pachetul de serviciu de baza revizuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea