Cariera

#salariu mediu #crestere salariala #salariu mediu romania

Salariul mediu in Romania a crescut cu 0,6% in luna aprilie

Salariul mediu net in Romania a crescut in aprilie cu 0,6% fata de luna martie, sau 10 lei, la 1.553 lei, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari salarii continua sa fie cele din sectorul intermedierilor financiare (4.295), iar cele mai mici sunt in hoteluri si restaurante (853 lei).

"In majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in martie 2012 ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime trimestriale si cu ocazia sarbatorilor de Paste), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), de negocierile salariale, realizarile de productie ori incasarile mai mari (functie de contracte)", potrivit unui comunicat al INS.

Cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (27,6%), respectiv fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de editare, industria metalurgica (intre 15% si 18,5%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea