Cariera

#joburi #joburi automatizate #joburi roboti #barman robot

In 30 de ani, 70% din joburi vor fi preluate de roboti

Specialistii in resurse umane sustin ca in urmatorii 30 de ani 70% din joburile existente in prezent vor fi automatizate si realizate de roboti.

Expertii in tehnologie sunt de parere ca robotii vor fi viitorul si ca aceasta etapa nu va putea fi omisa. Foarte multe meserii nu necesita foarte multa pregatire sau interactiuni umane foarte complexe, de aceea robotii ar putea realiza cu succes orice tip de slujba, de la cea de barman pana la cea de sofer.

"Cred ca ne aflam intr-un punct de cotitura, iar robotii vor incepe in curand sa schimbe radical societatea", a declarat Ben Way, autorul cartii "Jobopocalypse".

Ben Way sustine ca automatizarea joburilor va fi un fel de revolutie a conceptului de munca.

"Vor disparea saptamanile cu opt ore de munca pe zi, cinci zile pe saptamana", a declarat Ben Way, citat de realitatea.net.

De asemenea, si expertul Martin Reese este de parere ca robotii vor fi viitorul, deoarece acestia vor putea sa realizeze misiuni imposibile, care, in mod normal,  ar pune viata oamenilor in pericol.

Sursa foto: economica.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea